HACKING

Κυβερνοεπίθεση στο Leicester έχει αφήσει αναμμένα τα φώτα των δρόμων

This post was originally published on this site

Μια πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Leicester άφησε πολλά φώτα στους δρόμους αναμμένα μέρα και νύχτα.

Η επίθεση έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα και το δημοτικό συμβούλιο είχε πει ότι επρόκειτο για μια “πολύ εξελιγμένη” παραβίαση. Η επίθεση προκάλεσε τη διακοπή διαφόρων υπηρεσιών του συμβουλίου του Leicester για αρκετές εβδομάδες και φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των μόνιμα αναμμένων φώτων στους δρόμους.

Μετά το περιστατικό, οι αρμόδιοι φορείς έθεσαν τα IT συστήματα εκτός σύνδεσης και φρόντισαν για τη λειτουργία των πιο σημαντικών τηλεφωνικών κέντρων.

Δείτε επίσης: H Synlab Italia έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Αναμμένα φώτα στους δρόμους του Leicester: ‘Προεπιλεγμένη λειτουργία’

Ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου είπε: “Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά φώτα στους δρόμους που παραμένουν αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό οφείλεται σε ένα τεχνικό ζήτημα που συνδέεται με την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση Leicester, όταν αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα συστήματα IT“.

Προς το παρόν, το συμβούλιο δεν είναι σε θέση να εντοπίσει εξ αποστάσεως και να διορθώσει τα σφάλματα που υπάρχουν στο σύστημα οδικού φωτισμού.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος, η προεπιλεγμένη λειτουργία σε τέτοιες περιστάσεις είναι να παραμένουν αναμμένα τα φώτα, για να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι δεν θα μείνουν εντελώς σκοτεινοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, κυρίως σε σχέση με την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Ο ΟΗΕ ερευνά επίθεση ransomware με κλοπή δεδομένων

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που απαιτούνται για την επίλυση του προβλήματος και εργαζόμαστε για να το διορθώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται“, κατέληξε.

Μια γνωστή ομάδα ransomware – η οποία έχει χτυπήσει μια σειρά από κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς και τον εκπαιδευτικό και υγειονομικό κλάδο σε όλο τον κόσμο – ήταν υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Leicester.

Οι hackers έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο έγγραφα που λένε ότι έκλεψαν από το συμβούλιο.

Το προσωπικό συνεργάζεται με την αστυνομία του Leicestershire και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας.

Δείτε επίσης: Η Octapharma Plasma πιθανό θύμα επίθεσης ransomware

Η κυβερνοεπίθεση επηρέασε σημαντικά την πόλη Leicester. Όλες αυτές οι διακοπές επηρέασαν υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει οικονομικές επιπτώσεις για την πόλη. Η συνεχής λειτουργία των φώτων του δρόμου αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας και, κατά συνέπεια, το κόστος.

Τέλος, μπορεί να υπάρχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους κατοίκους του Leicester. Η αίσθηση της ασφάλειας μπορεί να διαταραχθεί, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για την ευρύτερη ευπάθεια της πόλης σε κυβερνοεπιθέσεις.

Η κοινότητα του κυβερνοχώρου και οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας έχουν αντιδράσει με ανησυχία σε αυτό το συμβάν. Αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και τονίζουν την ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.

Πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν επισημάνει ότι η κυβερνοεπίθεση στο Leicester αποτελεί ένα παράδειγμα των κινδύνων που ελλοχεύουν στην κυβερνοασφάλεια των πόλεων. Επισημαίνουν την ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση των οργανισμών και των πολιτών σχετικά με τις απειλές.

Επιπλέον, καλούν τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο στην κυβερνοασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των υποδομών ασφαλείας, την ανάπτυξη πιο ασφαλών συστημάτων και την προώθηση της έρευνας στον τομέα αυτό.

Πηγή: www.bbc.com

https://www.secnews.gr/security/

%d bloggers like this: