ΔΙΑΦΟΡΑ

Voucher 200 ευρώ σε μαθητές: Τα σχολεία έκλεισαν αλλά αγνοούνται οι επιταγές για laptop και tablet

This post was originally published on this site

img

Τα σχολεία είναι κλειστά πάλι από σήμερα και ξεκινάει η τηλεκπαίδευση μέσω webex, ωστόσο τα voucher των 200 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) από μαθητές παραμένει στα χαρτιά.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δικαιούχους, που μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση voucher των 200 ευρώ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά ακόμη δεν τα έχει λάβει κανείς. Η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ αναμένεται να ανοίξει ίσως στα τέλη Φεβρουαρίου με τη χρήση της να είναι απλή, καθώς οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να στέλνουν ούτε την αίτηση, αφού η πλατφόρμα θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο αυτούς που δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι το κουπόνι.

Οι δικαιούχοι με την απλή εισαγωγή των στοιχείων τους θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα όταν κάποια στιγμή ανοίξουν στην Αττική, κάτι που κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει αφού μπήκαμε σε ένα νέο τούνελ. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας. Αυτοί αποτελούν ένα ποσοστό περίπου 10% και η προσπάθεια που γίνεται αυτήν την περίοδο από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» που έχει αναλάβει το έργο, είναι να ετοιμαστούν πλήρως οι διαλειτουργικότητες του συστήματος ώστε να εμφανίζονται και οι συγκεκριμένοι αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων και να μην απορρίπτονται.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προϋπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Οι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ με παραδείγματα

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

https://ergasiakanea.eu/

%d bloggers like this: