TRAVEL

TUI: Έσοδα ρεκόρ το β’ τρίμηνο 2024, Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες και πάλι No1 στις προτιμήσεις για το καλοκαίρι

This post was originally published on this site

Η TUI συνεχίζει να περιμένει μια καλή χρονιά στο σύνολό της και, μετά από έξι μήνες, μπορεί επίσης να ανατρέξει σε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους: Η TUI έκλεισε με επιτυχία το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024 λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης προθυμίας των ανθρώπων να ταξιδέψουν. Με 2,8 εκατ. επισκέπτες την περίοδο αναφοράς, ο τουριστικός όμιλος πέτυχε κύκλο εργασιών ρεκόρ 3,6 δισ. ευρώ, ετήσια αύξηση 16% (β’ τρίμηνο 2023: 3,2 δισ. ευρώ). Οι τομείς Hotels & Resorts και Cruises πέτυχαν αποτελέσματα ρεκόρ και διασφάλισαν ότι τα υποκείμενα EBIT του Ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά, στα -189 εκατ. ευρώ το τυπικά ασθενέστερο β’ τρίμηνο του οικονομικού έτους.

TUI

Υψηλότερες μέσες τιμές στις κρατήσεις για το καλοκαίρι

Η TUI ολοκλήρωσε τη χειμερινή σεζόν 2023-24 με συνολική αύξηση στις κρατήσεις κατά 9% και τις μέσες τιμές 3% υψηλότερες. Ο καιρός παρακίνησε επίσης πολλούς ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής να κάνουν χειμερινές κρατήσεις. Συνολικά 5,1 εκατ. πελάτες έκαναν διακοπές με την TUI τον φετινό χειμώνα, με 700.000 περισσότερους επισκέπτες από την ενημέρωση των συναλλαγών για τα τριμηνιαία στοιχεία τον Φεβρουάριο. Η ζήτηση ήταν ισχυρότερη για προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τα Κανάρια Νησιά και την Αίγυπτο να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί και η ζήτηση για το Cabo Verde να αυξάνεται περαιτέρω.

TUI

Οι μέσες τιμές για το επερχόμενο καλοκαίρι του 2024 είναι 4% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος. Το 60% του προγράμματος έχει πωληθεί, το οποίο είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Από την τελευταία ενημέρωση, προστέθηκαν 2 εκατ. κρατήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η TUI έχει καταγράψει συνολικά 9 εκατ. κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι του 2024. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Προορισμοί μεσαίων και μικρών αποστάσεων οδηγούν επίσης τις κρατήσεις για το καλοκαίρι. Η Ελλάδα, η Τουρκία και οι Βαλεαρίδες Νήσοι αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κρατήσεις είναι επί του παρόντος 3% υψηλότερες, με το 65% της σεζόν να πωλείται. Στη Γερμανία, οι κρατήσεις είναι 7% υψηλότερες και το 60% του προγράμματος έχει ήδη πουληθεί. Η TUI συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τα γεωπολιτικά γεγονότα, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Αραβική Χερσόνησο. Σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση ή η ζήτηση των πελατών, το επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου του επιτρέπει να μεταφέρει ευέλικτα τη δυναμικότητα από την Ανατολική στη Δυτική Μεσόγειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI Sebastian Ebel

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI Sebastian Ebel δήλωσε: “Τα ταξίδια είναι πολύ δημοφιλή στους ανθρώπους. Βλέπουμε τάσεις που θα το ενισχύσουν περαιτέρω στο μέλλον: οι εμπειρίες γίνονται πιο σημαντικές από τα υπάρχοντα και τα μεσαία στρώματα, που αυξάνονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα δύο πρώτα τρίμηνα του οικονομικού έτους ήταν πολύ επιτυχημένα σε λειτουργικούς όρους. Αυτό καταδεικνύει ξεκάθαρα την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου και της στρατηγικής μας και τονίζει τη δύναμή μας να αναπτυσσόμαστε κερδοφόρα σε ένα δυναμικό περιβάλλον αγοράς. Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για πακέτα διακοπών ιδίως, τα οποία παράγουμε όλο και πιο ευέλικτα και δυναμικά και που συνεχίζουν να προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τους πελάτες μας. Το 80% των πακέτων διακοπών μας χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας, την οποία εξελίσσουμε σε έναν πλήρως ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό σύντροφο. Οι ψηφιακές υπηρεσίες συμβαδίζουν με το επιτυχημένο μοντέλο μας στις πωλήσεις. Τα ταξιδιωτικά γραφεία υποστηρίζουν συμβουλές υψηλής ποιότητας, ποιότητα υπηρεσιών και υψηλότερα περιθώρια συνεισφοράς. Η σημαντική αύξηση της προθυμίας των επισκεπτών να προτείνουν την TUI σε άλλους και οι υψηλές βαθμολογίες ικανοποίησης πελατών τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Συνεπώς, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τους στόχους μας με αποφασιστικότητα και να τους υλοποιούμε με συνέπεια. Ο μετασχηματισμός των τομέων παραμένει κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής μας και θα δείξει τα θετικά αποτελέσματά του στα επόμενα τρίμηνα και οικονομικά έτη. Η θέση της TUI στη διεθνή αγορά θα επεκταθεί επίσης περαιτέρω. Γνωρίζουμε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο γεωπολιτικό περιβάλλον και επιβεβαιώνουμε τις προσδοκίες μας για ολόκληρο το έτος. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα έσοδα κατά τουλάχιστον 10% και τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη κατά τουλάχιστον 25%”.

Το άρθρο TUI: Έσοδα ρεκόρ το β’ τρίμηνο 2024, Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες και πάλι No1 στις προτιμήσεις για το καλοκαίρι εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

TUI: Έσοδα ρεκόρ το β’ τρίμηνο 2024, Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες και πάλι No1 στις προτιμήσεις για το καλοκαίρι

%d bloggers like this: