HACKING

Simpson Manufacturing: Εκτός λειτουγίας μετά από κυβερνοεπίθεση

This post was originally published on this site

Η εταιρεία Simpson Manufacturing ανακοίνωσε ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης που προκάλεσε διαταραχές στις λειτουργίες της, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών βυσμάτων Volex δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η Simpson Manufacturing είναι μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής και δομικών υλικών και αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους κατασκευαστές δομικών συνδέσεων στη Βόρεια Αμερική, με 5.150 υπαλλήλους και ετήσιες καθαρές πωλήσεις ύψους 2,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2022).

Η εταιρεία δηλώνει ότι ανιχνεύθηκαν προβλήματα στo τμήμα πληροφορικής της και διακοπές εφαρμογών την προηγούμενη Τρίτη, τις οποίες σύντομα αντιλήφθηκε ότι προκλήθηκαν από κυβερνοεπίθεση. Αντιδρώντας στην κατάσταση, η Simpson αποσύνδεσε όλα τα επηρεαζόμενα συστήματα για να αποτρέψει την εξάπλωση της επίθεσης.

Η δήλωση επιπλέον διευκρινίζει ότι ο διαδικασία αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Ως αποτέλεσμα, η παύση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες θα συνεχιστεί.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει και αναμένεται να συνεχίσει να προκαλεί διαταραχή σε μέρη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας” – Simpson Manufacturing.

Οι παρατεταμένες διακοπές συνήθως οφείλονται σε επιθέσεις ransomware οι οποίες είναι περίπλοκες στο να αντιμετωπιστούν, καθώς περιλαμβάνουν την κρυπτογράφηση δεδομένων, καθιστώντας μη προσβάσιμα κύρια συστήματα και εφαρμογές.

Επιπλέον, η πιθανότητα κλοπής δεδομένων θα αποτελούσε σημαντική ανησυχία, καθώς η Simpson Manufacturing είναι ένας ηγέτης στον κλάδο της, κατέχοντας πιθανώς μεγάλες ποσότητες ευαίσθητων πληροφοριών. Η εταιρεία διαθέτει επτά εργαστήρια για τον έλεγχο νέων σχεδίων και υλικών και κατέχει πάνω από δύο χιλιάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εμπορικά σήματα.

Δείτε ακόμα: Φλόριντα: Δικαστικές διαδικασίες αναστέλλονται μετά από κυβερνοεπίθεση

κυβερνοεπίθεση

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα καθοριστεί ο τύπος του περιστατικού κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει την Simpson Manufacturing, και καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει ευθύνη για μια επίθεση κατά της εταιρείας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να βοηθήσει στην έρευνα και ανάκαμψη της, αλλά και τα δύο είναι στα αρχικά τους στάδια.

Η ανακοίνωση της κυβερνοεπίθεσης, η οποία οδήγησε στην αναστολή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δεν έχει επηρεάσει αρνητικά ακόμα την απόδοση των μετοχών της εταιρείας.

Η κυβερνοεπίθεση στα Συστήματα Πληροφορικής της Simpson Manufacturing είχε σοβαρές συνέπειες.

Άμεσες Συνέπειες 

Πρωτίστως, ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση, η εταιρεία Simpson Manufacturing αναγκάστηκε να κλείσει αναγκαστικά τα συστήματά της πληροφορικής. Αυτό είχε ως συνέπεια τη διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας, καθώς και την καθυστέρηση στην εκτέλεση πολλών διαδικασιών. 

  • Καταρχάς, οι εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες επηρεάστηκαν σοβαρά
  • Δεύτερον, οι εργασίες για ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη των πελατών καθυστέρησαν
  • Τέλος, η διαδικασία προσφοράς και αγοράς προϊόντων περιορίστηκε

Δείτε επίσης: Η Clorox δέχτηκε κυβερνοεπίθεση – Γιατί υποχωρούν οι μετοχές της;

Μακροπρόθεσμες Συνέπειες 

Εκτός από τις άμεσες συνέπειες, η κυβερνοεπίθεση στην Simpson Manufacturing θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Αποφασίστηκε να σβηστούν και να ανατροφοδοτηθούν τα συστήματα πληροφορικής από την αρχή, προκαλώντας αναπόφευκτη καθυστέρηση στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας. 

  • Θα πρέπει να γίνουν αυστηροί έλεγχοι επί των συστημάτων πληροφορικής
  • Η αξιολόγηση των απωλειών και της οικονομικής επίπτωσης θα πρέπει να διατυπωθεί
  • Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα εμπλακούν οι πελάτες και πώς θα επηρεάσει τις σχέσεις της εταιρείας με αυτούς

Πηγή: bleepingcomputer

https://www.secnews.gr/security/

%d bloggers like this: