TRAVEL

O Φορέας Τουρισμού Χίου έδωσε το παρών στην 37η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη

This post was originally published on this site

O Φορέας Τουρισμού Χίου πιστός στο ραντεβού του, έδωσε δυναμικά το παρών και φέτος στην 37η Philoxenia η οποία διεξήχθη 18-20 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , ως συνεκθέτης, πραγματοποίησε 20 B2B συναντήσεις με Hosted Buyers κυρίως από αγορές εξωτερικού. Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση με την ναυτιλιακή εταιρεία  «Seajets» για την υποστήριξη άμεσης σύνδεσης του νησιού με την Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα με ταχύπλοο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης , διοργάνωσε την εκδήλωση ” Η Χίος πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τον Κόσμο“, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 εντός του εκθεσιακού χώρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες του τουρισμού από όλη τη χώρα, τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας τα οποία στήριξαν εξ’ αρχής την προσπάθεια του Φορέα Τουρισμού Χίου και τα οποία τιμήθηκαν στο πέρας της εκδήλωσης, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε με ιδιαίτερη ζέση  ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος υπογραμμίζοντας την ανάγκη γρήγορης και απευθείας πρόσβασης στη Χίο από τη Θεσσαλονίκη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και εκπρόσωπος του Φορέα Τουρισμού Χίου, κα. Αντιγόνη Μαϊστράλη ξεκίνησε την παρουσίαση κάνοντας μια αναδρομή στην πρωτοβουλία  “Φορέας Τουρισμού Χίου”: Χιώτικη Φιλοξενία, Χιώτικη Γεύση, Χιώτικη Γη, τόλμησαν, πίστεψαν και συμπράττουν, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τα θετικά αποτελέσματα για ένα Προορισμό της σύμπραξης των φορέων του, και συνέχισε λέγοντας «τώρα είναι το momentum μας, δράττουμε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε ως ένας από τους αναδυόμενους προορισμούς της χώρας  απαντώντας στις ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη” .

Ακολούθησε παρουσίαση της ταυτότητας του προορισμού καθώς και της πρωτοβουλίας Taste like Chios δια στόματος κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη. Την σκυτάλη πήρε  ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Στέφανος Χατζημανώλης ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει τον τρόπο που η ταυτότητα του προορισμού και οι υπηρεσίες του μπορούν να μετατραπούν σε πωλήσεις και επισκεψιμότητα για το νησί από οποιονδήποτε συνεργάτη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα μέσω ολοκληρωμένης πλατφόρμας υπηρεσιών όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει ένα ολοκληρωμένο και προσωποποιημένο πακέτο διακοπών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των συμμετεχόντων μελών του Φορέα Τουρισμού Χίου.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με live cooking και γευστική ξενάγηση στη χιώτικη γαστρονομία δια χειρός Ιωάννη Λινού, δίνοντας στους παρευρισκομένους τη δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη γεύση από Χίο.

Εκ μέρους του Φορέα Τουρισμού Χίου παρευρέθηκαν και βράβευσαν τα συνεργαζόμενα Τουριστικά Βραβεία οι: κ. Πάσσας Γιώργος, Αντιπρόεδρος ΦΤΧ, κ. Συράκης Ιωάννης, Γεν. Γραμ. ΦΤΧ , κ. Κων/νος Μούνδρος Υπευθ. Επικοινωνίας ΦΤΧ & η κα. Μαϊστράλη Αντιγόνη, Υπευθ. Οκονομικών ΦΤΧ .

Θερμές Ευχαριστίες για τη συνεργασία τους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Αντιπ. Τουρισμού κ. Νύκτα , στο Δήμο Χίου και τον Αντιδ. Τουρισμού κ. Βεργίνα και ιδίως στις κυρίες Πολιτάκη Αγγελική, κα. Μενή Δέσποινα  και κα. Ρένα Κατιμερτζή.

Το άρθρο O Φορέας Τουρισμού Χίου έδωσε το παρών στην 37η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

O Φορέας Τουρισμού Χίου έδωσε το παρών στην 37η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη

%d bloggers like this: