HACKING

NoName: Χτυπά ισπανικές ιστοσελίδες ως αλληλεγγύη προς τους αγρότες που διαμαρτύρονται

This post was originally published on this site

Η ομάδα χάκερ γνωστή ως NoName ξεκίνησε μια κυβερνοεπίθεση εναντίον αρκετών γνωστών ισπανικών ιστοσελίδων.

Δείτε επίσης: NoName ransomware: Πολλές οργανώσεις στη λίστα θυμάτων της

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται σημαντικοί φορείς στην Ισπανία, όπως η Μεταφορική Εταιρεία Tenerife Interurban, το Δημοτικό Συμβούλιο του Bilbao, η Δημοτική Εταιρεία Αστικών Μεταφορών της Palma, η CIMSA Systems Engineering, η Ισπανική Εταιρεία Ένδυσης Α.Ε., η Ισπανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη Συνεργασίας, οι Αστικές Μεταφορές της Σεβίλλης (SAM), η Εταιρεία Μεταφορών Μάλαγα Α.Ε.Μ., η Viguesa de Transportes S.L. (Vitrasa), η Vectalia Alicante και οι Transportes Generales.

Αυτές οι εξειδικευμένες ισπανικές ιστοσελίδες αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία από τομείς και υπηρεσίες που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα της Ισπανίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην υποδομή και την οικονομία της.

Αυτοί οι φορείς διαχειρίζονται ζωτικά συστήματα και δεδομένα που σχετίζονται με τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα προγράμματα και τις πληροφορίες των επιβατών, καθιστώντας τους πρωταρχικούς στόχους για κυβερνοεπιθέσεις. Η CIMSA Systems Engineering πιθανώς εμπλέκεται στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών μηχανικής.

Η φύση αυτών των ισπανικών ιστότοπων και οι λειτουργίες τους δημιουργούν σημαντικές ανησυχίες ασφαλείας, καθώς οποιαδήποτε παραβίαση θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στη δημόσια ασφάλεια, την οικονομική σταθερότητα και τις κυβερνητικές λειτουργίες.

Οι κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν τα συστήματα μεταφοράς μπορούν να ανατρέψουν τις υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες.

Οι παραβιάσεις που επηρεάζουν κυβερνητικά οργανισμούς όπως το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπιλμπάο και ο Ισπανικός Οργανισμός για τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς θεσμούς.

Επιπλέον, η αλληλεξάρτηση αυτών των συστημάτων εντός της ψηφιακής υποδομής της Ισπανίας ενισχύει την πιθανή επίδραση των κυβερνοεπιθέσεων. Μια παραβίαση σε έναν τομέα θα μπορούσε πιθανώς να οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε άλλα κρίσιμα συστήματα, επιδεινώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης των ζημιών.

Δείτε ακόμα: NoName Ransomware: Κυβερνοεπίθεση σε κρίσιμες οντότητες της Λετονίας

ισπανικές ιστοσελίδες

Το μήνυμα της ομάδας χάκερ, που δημοσιεύθηκε παράλληλα με τις κυβερνοεπιθέσεις σε ισπανικές ιστοσελίδες, υποδηλώνει ένα κίνητρο που συνδέεται με τις διαρκείς απεργίες των αγροτών σε ολόκληρη την Ισπανία.

Το μήνυμα αναφέρει: “Πηγαίνουμε ξανά στην Ισπανία για να υποστηρίξουμε τις απεργίες των αγροτών, οι οποίοι, σύμφωνα με την τοπική ενημέρωση, έκλεισαν δεκάδες αυτοκινητόδρομους σε ολόκληρη τη χώρα και ζητούν από τις αρχές να μην χορηγούν υποστήριξη στο εγκληματικό καθεστώς του Zelensky, αλλά να επιλύσουν ΕΣΩΤΕΡΑ προβλήματα. Για παράδειγμα, δίκαιες τιμές για τα προϊόντα τους και ενίσχυση.

Η παρούσα δήλωση υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της ομάδας NoName προς τους απεργούς αγρότες και τις απαιτήσεις τους για δίκαιη μεταχείριση και οικονομική στήριξη από τις αρχές. Οι κυβερνοεπιθέσεις σε ισπανικές ιστοσελίδες αποτελούν επίδειξη υποστήριξης αυτών των διαμαρτυριών.

Το μήνυμα επιβεβαιώνει επιπλέον τη συνεχή υποστήριξη της ομάδας χάκερ για τους απεργούς Ισπανούς, δείχνοντας την πρόθεσή τους να επιμείνουν στις δραστηριότητές τους στον κυβερνοχώρο ως ένα σύμβολο αλληλεγγύης.

Η επικέντρωση σε πολλές ισπανικές ιστοσελίδες παρουσιάζεται ως μέθοδος ενίσχυσης του μηνύματος των αγροτών και της προσέλκυσης προσοχής στην κατάστασή τους.

Δείτε επίσης: NoName: Επιθέσεις DDoS εναντίον ιστότοπων της Ουκρανικής κυβέρνησης
Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιθέσεις που έχει διαπράξει το NoName Hacker Group;

Το NoName Hacker Group είναι γνωστό για μια σειρά από επιθέσεις κυβερνοασφάλειας. Μια από τις πιο σημαντικές είναι η επίθεση στην εταιρεία τεχνολογίας πληροφορικής, όπου κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.

Επίσης, έχουν διαπράξει μια επίθεση DDoS σε μια μεγάλη τράπεζα, προκαλώντας την προσωρινή αδυναμία πρόσβασης των πελατών στις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες. Μια άλλη σημαντική επίθεση που διαπράχθηκε από το NoName Hacker Group ήταν η διείσδυση σε ένα κρατικό σύστημα, όπου κατάφεραν να αλλοιώσουν δεδομένα και να προκαλέσουν σύγχυση.

Τέλος, έχουν επιτεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, κλέβοντας προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες πιστωτικών καρτών, προκαλώντας οικονομικές απώλειες και ζημιές στην υπόληψη των εταιρειών.

Πηγή: thecyberexpress

https://www.secnews.gr/security/

%d bloggers like this: