ΥΓΕΙΑ

Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για άνοιγμα εστίασης, σχολείων και για μετακινήσεις από νομό σε νομό

This post was originally published on this site

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την σταδιακή άρση του Lockdown. Τι αναμένεται να ανοίξει μετά τα λύκεια; Η κυβέρνηση έχει καταστρώσει έναν «οδικό χάρτη» για το άνοιγμα μιας σειράς δραστηριοτήτων.

Ενόψει Πάσχα, οι πολίτες επιθυμούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό, ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι νωρίς ακόμα για αποφάσεις.

Ας δούμε όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για άνοιγμα διαφόρων δραστηριοτήτων.

Άρση Lockdown: Σταδιακό άνοιγμα

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη βοήθεια των self test μπορούμε να προχωρήσουμε σε σταδιακό άνοιγμα, αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι. Μάλιστα, δεν είναι αρνητικοί στο να ανοίξουν την Δευτέρα 19 Απριλίου τα εξής:

  • Εμπορικά κέντρα
  • Κέντρα Αισθητικής
  • Φροντιστήρια (μόνο για τους μαθητές Λυκείου)

Το Σάββατο του Λαζάρου (24 Απριλίου), σχεδιάζεται η ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, ώστε να αφήσουμε πίσω μας πλέον το click away και το click in shop.

Θα γίνει Πάσχα στο χωριό;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, είναι πιθανό το Πάσχα στο χωριό, αρκεί να υπάρχουν ικανές ποσότητες self test, που προς το παρόν δεν υπάρχουν. Οι αποφάσεις θα παρθούν το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν το Πάσχα οι οργανωμένες παραλίες και μετά το Πάσχα σχεδόν όλα.

Άρση Lockdown: Τι γίνεται με σχολεία και εστίαση

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, τη Δευτέρα 10 Απριλίου, ενδέχεται να ανοίξουν τα εξής:

  • Δημοτικά – Γυμνάσια
  • Εστίαση
  • Παιδότοποι
  • Κτήματα για γάμους ( έως 50 άτομα)

Τέλος, στις 14 Απριλίου θα ανοίξει ο τουρισμός, που θα φέρει και την απόλυτη χαλάρωση των μέτρων.

The post Lockdown: Οι πιθανές ημερομηνίες για άνοιγμα εστίασης, σχολείων και για μετακινήσεις από νομό σε νομό appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: