HACKING

Huobi: Ανάκτησε 8 εκατομμύρια δολάρια κλεμμένων Ethereum

This post was originally published on this site

Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Huobi Global ανέκτησε 8 εκατομμύρια δολάρια που είχαν κλαπεί τον Σεπτέμβριο, αφού επικοινώνησε με τον δράστη και διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία για την επιστροφή τους.

Δείτε επίσης: HTX: Το Crypto Exchange έχασε 8 εκατομμύρια δολάρια Ether λόγω hack

Αντί να καθίσει απλώς και να παρακολουθήσει την απώλεια αυτού του σημαντικού ποσού, η ομάδα του Huobi αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πρόσφερε αμοιβή στον ύποπτο χάκερ, ισχυριζόμενοι ότι ήταν προτιμότερο να δώσουν λίγα χρήματα για να ανακτήσουν τα εκατομμύρια που είχαν χαθεί.

Ο Justin Sun, επενδυτής της Huobi Global και σύμβουλος της HTX, χρησιμοποίησε το λογαριασμό του στο Twitter το Σάββατο, για να ανακοινώσει ότι ανέκτησε 8 εκατομμύρια δολάρια κλεμμένων Ether (ETH) και ότι ο χάκερ έκανε “τη σωστή επιλογή” να δεχτεί την προσφορά της HTX.

Έχουμε επιβεβαιώσει ότι ο χάκερ έχει επιστρέψει πλήρως όλα τα κεφάλαια, όπως είχε υποσχεθεί, και έχουμε επίσης καταβάλει ένα μπόνους στον χάκερ ύψους 250 ETH“, έγραψε ο Sun σε μια ανάρτησή του. “Η πλήρης ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών είναι πάντοτε ο στόχος προς τον οποίο προσπαθούμε να φτάσουμε!

Η HTX αποκάλυψε για πρώτη φορά την παραβίαση στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν ένα από τα hot wallets του ανταλλακτηρίου δέχτηκε παραβίαση και άδειασε από 5.000 ETH.

Τη στιγμή εκείνη, ο Sun διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι το ποσό ήταν “σχετικά μικρό” σε σχέση με τα $3 δισεκατομμύρια της HTX σε περιουσιακά στοιχεία. Ο Sun αναφέρθηκε επίσης τότε ότι η HTX θα προσφέρει το 5% των κλεμμένων ETH ως “ανταμοιβή” για να ενθαρρύνει τον χάκερ να επιστρέψει τα κεφάλαια, αλλά προειδοποίησε ότι η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τις επιχειρήσεις επιβολής του νόμου εάν η προσφορά δεν γίνει αποδεκτή εντός μιας εβδομάδας.

Οι εταιρείες κρυπτονομίσματων έχουν βρεθεί ορισμένες φορές να διαπραγματεύονται με χάκερ για να ανακτήσουν κλεμμένα κεφάλαια αντί να απευθύνονται στις αρχές επιβολής του νόμου για βοήθεια. Σε περισσότερες από μία από αυτές τις συμφωνίες, η εταιρεία και ο χάκερ κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, με την οποία η μεγαλύτερη μερίδα των κεφαλαίων αποκαθίσταται και μία αμοιβή καταβάλλεται στον χάκερ.

Δείτε ακόμα: «Ιστορική» στιγμή crypto καθώς το Ethereum Merge ολοκληρώθηκε

Ethereum

Οι επιθέσεις εναντίον ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων αποτελούν μια διαρκή απειλή, αλλά οι τύποι ανταλλαγών που επιλέγονται διαφέρουν.

Σύμφωνα με έκθεση της Immunefi από τον Ιούλιο, καταγράφηκε αύξηση 63% στις επιθέσεις σε blockchain, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι περισσότερες από τις παραβιάσεις συνέβησαν σε πλατφόρμες DeFi, οι οποίες είχαν απώλειες ύψους 228 εκατομμύρια δολάρια σε 79 περιστατικά. Σε σύγκριση, τα centralized ανταλλακτήρια – όπως η HTX – είχαν μόνο 37 εκατομμύρια δολάρια απώλεια σε δύο περιστατικά.

Το Huobi είναι μια εκπληκτική πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που ασχολείται με το Ethereum, ανάμεσα σε άλλα κρυπτονομίσματα. Ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στην Κίνα και είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Βοηθά στην αλλαγή του τρόπου που οι άνθρωποι αγοράζουν, πουλάνε και αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματα. 

Δείτε επίσης: Virgil Griffith: Ποινή φυλάκισης στον πρώην προγραμματιστή του Ethereum

Κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία μετά το Bitcoin, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πλατφόρμας. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το Ethereum και το Huobi είναι ένα ιδανικό ζευγάρι.

Πηγή: decrypt

https://www.secnews.gr/security/

%d bloggers like this: