TRAVEL

9η Boat & Fishing Show: Ρεκόρ επισκεπτών και πωλήσεων σε σκάφη, εξοπλισμό και υπηρεσίες

This post was originally published on this site

Στα φετινή διεθνή έκθεση Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo“, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας περισσότεροι από 35.000 επισκέπτες (σύμφωνα με τους διοργανωτές) είχαν την ευκαιρία επί τέσσερις ημέρες  να δουν νέα σκάφη, να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον κλάδο του σκάφους και του ψαρέματος και να παρακολουθήσουν σεμινάρια και ημερίδες.

Η πολυεπίπεδη έκθεση φιλοξένησε περισσότερους από 300 εκθέτες σε τρεις θεματικές ενότητες: το σκάφος, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ και τις τέσσερις ημέρες η παρουσία των 35.000 επισκεπτών έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα για τους τομείς που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Boat & Fishing Show

Παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά πάνω από 40 νέα μοντέλα σκαφών

Αξιοσημείωτη ήταν η υψηλή ζήτηση από επαγγελματίες του κλάδου rent a boat, αλλά και από ιδιώτες σε σκάφη όλων των κατηγοριών. Δεκάδες φουσκωτά, ταχύπλοα, καμπινάτα σκάφη για
ναυτικό τουρισμό αλλά και βάρκες για ψάρεμα, ήταν διαθέσιμα για το κοινό από ελληνικά ναυπηγεία και εισαγωγείς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κλείστηκαν αρκετές συμφωνίες αγοροπωλησίας σκαφών, αφού πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα παραδόσεων σε σκάφη και ναυτικούς κινητήρες, έτσι οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν αυτή την εποχή να παραγγείλουν το σκάφος για το καλοκαίρι.

Η αυξανόμενη τάση του ενδιαφέροντος για τους κλάδους που σχετίζονται με τη θάλασσα επιβεβαιώθηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρχε στα σεμινάρια και τις ημερίδες. Άλλωστε
η “Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo” είναι η μοναδική έκθεση που έχει “αγκαλιάσει” τον χώρο του ψαρέματος στην Ελλάδα, αποτελώντας σημείο συνάντησης για ερασιτέχνες, επαγγελματίες και υποβρύχιους αλιείς. Φέτος, για πρώτη χρονιά, υπήρχε σημαντική παρουσία της αυτόνομης κατάδυσης με τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού PADI και τη συμμετοχή
δεκάδων σχολών αυτόνομης κατάδυσης.

Boat & Fishing Show

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Δημήτρη Τσιόδρα, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παρουσία εκπροσώπων
φορέων και οργανισμών. “H έκθεση ‘Boat & Fishing Show’ είναι μια έκθεση ορόσημο για τους φίλους της θάλασσας, για όλους όσοι ασχολούνται με τα σκάφη, το ψάρεμα, τα Water Sports και φυσικά τον Θαλάσσιο Τουρισμό. Διοργανώσεις αυτού του είδους βοηθούν στη διεύρυνση του τουρισμού και της ναυτικής ζωής κι αποτελούν πλατφόρμα για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών“, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Το “παρών” στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σούλης, Ολυμπιονίκες κ.ά.

Boat & Fishing Show

Οι εκθέτες και οι επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά καθώς η επετειακή 10η “Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo” θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2025, στο MEC Παιανίας, ενώ το Νοέμβριο του 2025 θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η “Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo” διοργανώθηκε από την Pelagic Expo με την υποστήριξη της Yamaha.

Το άρθρο 9η Boat & Fishing Show: Ρεκόρ επισκεπτών και πωλήσεων σε σκάφη, εξοπλισμό και υπηρεσίες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

9η Boat & Fishing Show: Ρεκόρ επισκεπτών και πωλήσεων σε σκάφη, εξοπλισμό και υπηρεσίες

%d bloggers like this: