ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν σούπερ μάρκετ και τράπεζες παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

This post was originally published on this site

img

Ποιο θα είναι φέτος το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις παραμονές των γιορτών, για τα τελευταία ψώνια πριν το τραπέζι. Ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν διαφορετικό ωράριο.

Τα σούπερ μάρκετ αυτή τη στιγμή λειτουργούν κανονικά από τις 08:00 π.μ έως 21:00 μ.μ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Λειτουργούν και με την μέθοδο του click away, και φυσικά με υπηρεσία delivery, η οποία ”τρέχει” από την πρώτη καραντίνα.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ τις παραμονές των γιορτών:

Παραμονή Χριστουγέννων 24/12 – 08:00 πμ – 21:00 μμ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31/12 – 08:00 πμ – 20:00 μμ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

*(Εξαιρούνται από το ωράριο η ΠΕ Κοζάνης και οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στις περιοχές)

Ειδικότερα, με το τοπικό lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις παραπάνω περιοχές, που ξεκινά από τις 18:00, οι αγορές των πολιτών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι για να μεταβείτε στο σούπερ μάρκετ θα πρέπει να στείλετε SMS τον αριθμό 2 (με τα στοιχεία σας) στο 13033.

Τράπεζες
trapezes712

Κλειστές οι τράπεζες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν την παραμονή.

Κλειστές θα είναι για την εξυπηρέτηση του κοινού οι τράπεζες ορισμένες ημέρες μέσα στην εορταστική περίοδο.

Έτσι όσοι δεν πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω e-banking ή αυτές δεν μπορούν να γίνουν από τα ATM πρέπει να σπεύσουν άμεσα στα τραπεζικά καταστήματα εφόσον κάτι επείγει.

Συνήθως αυτές τις ημέρες οι τράπεζες ήταν γεμάτες με κόσμο που έσπευσε να κλείσει φορολογικές υποχρεώσεις και κυρίως για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία φέτος λόγω της πανδημίας έχουν πάρει παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Αναφορικά τώρα με τις τραπεζικές αργίες σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι τράπεζες θα είναι κλειστές τις εξής ημέρες:

– Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)

– Παρασκευή 1 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά)

– Τετάρτη 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνια)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) τα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούν συναλλαγές, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ώρες 08.00-14.00, ωστόσο είθισται παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να κλείνουν μια ώρα νωρίτερα δηλαδή 13.00 το μεσημέρι.

https://ergasiakanea.eu/category/ikonomia/feed

%d bloggers like this: