ΥΓΕΙΑ

Συγκλονίζει το ζευγάρι στον Βόλο που πέθανε με μια μέρα διαφορά μετά από 60 χρόνια γάμου απο Κορωνοϊό

This post was originally published on this site

Το ζευγάρι πέθανε με μια ημέρα διαφορά από κορονοϊό ατο Αχιλλοπούλειο – Ίδια ιστορία και στην Ιταλία συγκινεί.

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία η συγκλονιστική ιστορία ζευγαριού από τον Βόλο, που παρέμειναν παντρεμένοι για 60 και πλέον χρόνια και πέθαναν με διαφορά μίας μέρας από κορονοϊό, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

Ο 90χρονος και η 86χρονη σύζυγός του νοσηλεύονταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου εδώ και μία εβδομάδα.

Η κατάσταση της υγείας τους ήταν επιβαρυμένη, καθώς αντιμετώπιζαν και άλλα σοβαρά προβλήματα, πλην του κορονοϊού.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 90χρονος εξέπνευσε ξημερώματα προχθές Τρίτη, ενώ χθες, σχεδόν 24 ώρες μετά, έκλεισε τα μάτια της για πάντα και η πολυαγαπημένη σύζυγός του σε ηλικία 86 χρόνων.

Το αγαπημένο ανδρόγυνο ήταν μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο.

Η ιστορία τους έχει συγκινήσει νοσηλευτές και γιατρούς μέσα στο Αχιλλοπούλειο.

Και στην Ιταλία μια ίδια συγκινητική περίπτωση

Ο ριζοσπαστικός Ιταλός σχεδιαστής, συγγραφέας, Εντσο Μάρι, πέθανε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου σε ηλικία 88 ετών σε νοσοκομείο του Μιλάνο από κορονοίό.

Μια μέρα μετά η σύζυγός του, ιταλίδα επιμελήτρια και συγγραφέας, Λέα Βερτζίν, πέθανε επίσης από επιπλοκές που σχετίζονται με την ίδια νόσο σε ηλικία 82 ετών.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί και είχε ζήσει μαζί επί 60 χρόνια.

Ο Μάρι ήταν επίσης καλλιτέχνης και συγγραφέας και δημοσίευσε βιβλίο ζωγραφικής με τίτλο “Apple and the Butterfly”, τη δεκαετία του 1960. Το πρόκτζεκτ του Autoprogettazione του 1970 συνοδεύτηκε από έναν οδηγό για την κατασκευή των επίπλων του.

Ως σχεδιαστής, καθώς και καλλιτέχνης, κριτικός και θεωρητικός, ο Μάρι υπήρξε σημείο έμπνευσης και αναφοράς για πολλές γενιές σχεδιαστών και επιχειρηματιών του ντιζάιν και οι ριζοσπαστικές του ιδέες βοήθησαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου σχεδιασμού και εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο σήμερα.

.

https://www.newsitamea.gr/category/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/feed/%d bloggers like this: