ΥΓΕΙΑ

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο: Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, ΚΕΠ, εφορίες, ΕΦΚΑ

This post was originally published on this site

“Οσοι βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν, να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα”, τόνισε ο αν. υπουργός Στέλιος Πέτσας.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας (γηροκομεία) συζητά ανοιχτά πλέον η κυβέρνηση.

“Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα).

Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται”, ανέφερε μιλώντας στο “Mega Σαββατοκύριακο” ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

“Είναι κάτι που έμεινε ανοιχτό, μας απασχολεί, και απασχολεί και την αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης”, σημείωσε σχετικά με το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο.

“Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό”, τόνισε για τον τομέα της Εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή αντίστροφα μετράμε για τις πρώτες αναστολές εργασίας στον τομέα της Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα πιθανότατα στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιό της για επ’ αόριστο αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ασφαλιστική κάλυψη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ανοίγει πόλεμο με το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας.

“Τον Μάρτη του 2020 υπήρχε μεγάλη αγωνία αν θα έχουμε γιατρούς στην πρώτη γραμμή, έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με πολλές προσλήψεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν ανησυχώ, ανησυχώ για την υγεία των ανθρώπων αυτών για να προστατέψουν πρώτα και κύρια τον εαυτό τους”, ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Αντιδρούν οι νοσηλευτές

Η Φωτεινάκη Καρυστινάκη νοσηλεύτρια στον “Ευαγγελισμό” μιλώντας στην εκπομπή εξέφρασε τις αντιδράσεις των υγειονομικών ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την στοχοποίηση των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

“Το υγειονομικό προσωπικό είναι κατά 90% εμβολιασμένο όπως είπε και ο κ. Κικίλιας. Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα, πάλι ο ίδιος ο υπουργός έλεγε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό γιατί το απαγορεύει το Σύνταγμα. Υπάρχει μια σφοδρή στοχοποίηση των υγειονομικών. Δεν φοβόμαστε το εμβόλιο, αλλά δεν είναι πανάκεια. Η υποχρεωτικότητα πρέπει να μπει στις μάσκες.”,τόνισε.

“Η ενίσχυση του ΕΣΥ ήταν και από ιατρικό και νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Ότι πουν οι ειδικοί θα γίνει για τη μάσκα”, απάντησε ο κ. Πέτας.

“Ένα εισόδημα ελάχιστο θα υπάρχει για τους ανθρώπους αυτούς.”, ξεκαθάρισε αναφορικά στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

“Θα απολυθούν, δεν θα βγουν σε αναστολή εργασίας”, είπε από πλευράςτης η κυρία Καρυστινάκη προσθέτοντας σε έντονο ύφος πως: “Τα 13,5 χιλιάδες φέρετρα βαραίνουν τη δική σας πλάτη κι όχι στους υγειονομικούς και οι 10 χιλ. απολύσεις στη δική σας πλάτη και όχι στων συναδέλφων μας.”

 

The post Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο: Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, ΚΕΠ, εφορίες, ΕΦΚΑ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: