ΧΡΗΣΙΜΑ

Πώς να ζεστάνεις την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων για να βγει τραγανή και όχι… λάσπη

This post was originally published on this site

Η πίτσα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπημένες “αμαρτίες” σε μια δίαιτα. Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμη, συμβαίνει πολλές φορές να περισσέψουν κομμάτια για την επόμενη μέρα. Και τίποτα δεν είναι καλύτερο από αυτό, σωστά;

Το μόνο πρόβλημα με την πίτσα που έχει μείνει είναι ότι η επαναθέρμανση μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ειδικά αν την βάλετε στον φούρνο της κουζίνας. Ο φούρνος την «ζωντανεύει», κάνοντας την κρούστα τραγανή και το τυρί να λιώνει και πάλι.

Ωστόσο, οι περισσότεροι θέλουν να φάνε ένα κομμάτι το συντομότερο δυνατόν, οπότε την βάζουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά όσοι το έχουν κάνει, γνωρίζουν ότι στον φούρνο μικροκυμάτων η πίτσα βγαίνει κάπως κρύα στο κέντρο και γενικά έχει την υφή… λάσπης. Δεν είναι τραγανή όπως στον φούρνο της κουζίνας.

Πώς ξαναζεσταίνεται σωστά ένα κομμάτι πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων

Υπάρχει ένα απλό κόλπο για όσους θέλουν να απολαύσουν επιτόπου ένα ωραίο κομμάτι πίτσας που έχει μείνει. Μπορεί να μην πετύχει πάντα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Για να βγει όσο πιο τραγανή γίνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε ένα ποτήρι με νερό ως την μέση μέσα στον φούρνο μαζί με την πίτσα σας και ζεστάνετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

The post Πώς να ζεστάνεις την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων για να βγει τραγανή και όχι… λάσπη appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: