ΣΤΗΛΕΣ

Πώς να διαχειριστείτε τον θυμό σας σε 3 βήματα

This post was originally published on this site

Τις περισσότερες φορές, παρ’ όλο που οι επιλογές που κάνουμε όταν είμαστε θυμωμένοι, μπορεί να μας βασανίζουν αργότερα, δεν είναι εύκολο να απαγκιστρωθούμε από αυτή τη συνήθεια.

Ο θυμός μπορεί να έχει δύναμη, αλλά υπάρχουν υγιείς και μη υγιείς τρόποι για την αντιμετώπισή του: από το να τον αφήσετε να σας ελέγχει έως και να το διαχειριστείτε με έναν τρόπο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία πιο θετική συμπεριφορά.

Δες 3 βήματα για να μάθεις να τον διαχειρίζεσαι:

Βήμα 1

Αναγνώρισε τις παγίδες που έχεις μπροστά σου. Η ζωή είναι γεμάτη με τέτοιες στιγμές. Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη τους και προετοιμάζοντας τον εαυτό σου πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει σύντομα θύμα τους, γλυτώνεις από άγχος και νεύρα.

Βήμα 2

Αναγνώρισε την ανάγκη σου της δεδομένη στιγμή που θυμώνεις. Η καταπίεση μιας ανάγκης φέρνει αρνητικά συναισθήματα, το ίδιο και η έλλειψη σεβασμού.

Βήμα 3

Η ανάγκη να ικανοποιήσεις την καταπιεσμένη ανάγκη σου. Την ώρα που το τηλέφωνο χτυπάει, το μικρό παιδί γκρινιάζει, ο σκύλος μπλέκεται στα πόδια σου και το φαγητό καίγεται, πάρε μια βαθιά ανάσα και βάλε προτεραιότητες. Και αν χρειαστεί, άσε το φαϊ να καεί. Η ψυχική σου υγεία είναι πιο πολύτιμη!

 

govastileto.gr

The post Πώς να διαχειριστείτε τον θυμό σας σε 3 βήματα appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: