ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσλήψεις σε Υγεία και ΟΤΑ για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

This post was originally published on this site

Στη θέσπιση ρυθμίσεων που στόχο έχουν να τροφοδοτηθούν δήμοι και περιφέρειες με τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειας περιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας, προχωρά η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα και ως τις 28/2/2021, δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη άμεσων αναγκών προστασία της δημόσιας υγείας, μετά από απόφαση της Οικονομικής επιτροπής. Για τις δε περιφέρειες προβλέπεται η πρόσληψη και λοιπού προσωπικού.

Σε ότι αφορά στις υπερωρίες προβλέπεται η δυνατότητα προσαύξησης έως 30% της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων, που συμμετέχουν στα κλιμάκια ελέγχου τήρησης των μέτρων προστασίας από τον Covid.

Επίσης, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις προμήθειας υλικού και υπηρεσιών για την αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και η ανάθεση διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο προσωπικό τους.

Ότι νεότερο θα σας ενημέρωσουμε. Μείνετε καθημερινά συντονισμένοι, στο ergasiakanea.eu . Έγκυρη ενημέρωση ΄για όλες τις προκηρύξεις δημοσίου, τα επιδόματα, τα προγράμματα του οαεδ, ασφαλιστικά νέα, συμβουλές – οδηγοί, οικονομία, εκπαίδευση κ.α πολλά.

https://ergasiakanea.eu/category/ergasiaka-nea/feed%d bloggers like this: