ΥΓΕΙΑ

Πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν κορονοϊό έχουν όσοι βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους

This post was originally published on this site

Τι βρήκε νέα ισπανική έρευνα – Ακόμα και κατά 78% πιθανότερη η μόλυνση από Covid-19,

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδα έλεγξαν 2.086 ανθρώπους για τις καθημερινές τους συνήθειες μέσα στην πανδημία ώστε να εκτιμήσουν τον παράγοντα κινδύνου κάθε δραστηριότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Environmental Research», οι άνθρωποι που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους διατρέχουν στατιστικά σημαντική πιθανότητα να κολλήσουν κορονοϊό.

Οι πιθανότητες να νοσήσουν αγγίζουν ακόμα και το 78% σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο, καταλήγουν στο άρθρο τους.

Η κατοχή γάτας ή άλλου κατοικίδιου ζώου δεν εμφάνισε απειλητικά νούμερα. «Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πως το να ζεις με σκυλιά είναι ένας υψηλός παράγοντας κινδύνου για μόλυνση από Covid-19», γράφουν χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν καθαρά «υψηλότερη μόλυνση των ιδιοκτητών σκύλων», οι επιστήμονες υποδεικνύουν πως το θέμα χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Για την ώρα δεν υπάρχει μελέτη που να καταλήγει αποφασιστικά για μετάδοση κορονοϊού από σκύλο στον άνθρωπο.

Υπάρχουν ωστόσο έρευνες που λένε ότι τα σκυλιά μπορεί να μεταδίδουν τον ιό ακουμπώντας μολυσμένα δημόσια σημεία και μεταφέροντάς τον έτσι μέσα στο σπίτι.

Κάτι τέτοιο υποδεικνύει και η νέα μελέτη…

.

https://www.newsitamea.gr/category/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/feed/%d bloggers like this: