ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια ωφέλιμη ουσία μας χαρίζουν τα κρεμμύδια;

This post was originally published on this site

Μπορεί να έχουν έντονη οσμή και να μας αποτρέπουν συχνά να τα καταναλώσουμε, αλλά αν την προσπεράσετε, τα οφέλη είναι πολλά και αξιοσημείωτα, κυρίως λόγω της κουερσετίνης τους.

Τα κρεμμύδια αγαπούν την καρδιά, αραιώνουν το αίμα περίπου όσο και η ασπιρίνη, ενώ περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλαβονοειδές που μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος. καρκίνου και μπορεί να προλάβει τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα.

Τα οφέλη τους, όμως, δεν σταματούν εκεί, αφού προστατεύουν το στομάχι σκοτώνοντας τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στομάχου, ενώ οι βολβοί τους ενισχύουν την υγεία των οστών.

 

 

Κι αν έχετε ακουστά την κουερσετίνη από τα μήλα, να σας ενημερώσουμε ότι απορροφάμε περίπου περισσότερη κουερσετίνη από τα κρεμμύδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μήλα δεν είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα. Περιεκτικότητα σε αυτή έχουν επίσης η κάππαρη, τα σπαράγγια, τα μούρα, η λαχανίδα κ.ο.κ.

Κόψτε μικρές φέτες και προσθέστε λίγο κρεμμύδι στο σάντουιτς και τη σαλάτα σας, σε πίτες, σε σάλτσες κ.ο.κ.  Αν δεν αντέχετε την έντονη γεύση, μπορείτε να τα μαρινάρετε με βαλσάμικο, νερό, ζάχαρη και φρέσκα βότανα.

 

Clickatlife.gr

The post Ποια ωφέλιμη ουσία μας χαρίζουν τα κρεμμύδια; appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: