ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2021: Τι θα γίνει με όσους μαθητές κολλήσουν κορονοϊό – Πότε θα δώσουν εξετάσεις

This post was originally published on this site

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τους μαθητές που θα βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό.

Plan B για τους μαθητές – υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που μπορεί να ασθενήσουν από κορονοϊό ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο

Με δεδομένο ότι όλοι οι μαθητές του Λυκείου θα κάνουν κάθε εβδομάδα self test, είναι αναμενόμενο να υπάρξει ένας αριθμός υποψηφίων που θα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό στις παραμονές ή και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Στην περίπτωση αυτή, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, τα θετικά κρούσματα θα υποβάλλονται σε νέο rapid test και αν βγει και αυτό θετικό θα κάνουν μοριακό έλεγχο και, φυσικά, θα απομακρύνονται από τα σχολεία και θα τίθενται σε καραντίνα.

Απαντώντας στο ερώτημα τι πρόκειται να γίνει με τους υποψηφίους που μπορεί να διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απάντησε στον ΣΚΑΙ ότι όσοι μαθητές νοσήσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή λίγο πριν ξεκινήσουν, θα δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί να είναι μεγάλος αυτός ο αριθμός, είπε πως πιστεύει ότι δε θα είναι, με βάση και τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους

Όπως έχει ήδη αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν πρόκειται να αλλάξει. Μάλιστα η υπουργός Νίκη Κεραμέως την έχει προσδιορίσει στις ημερομηνίες των περσινών εξετάσεων, δηλαδή περί τις 15 Ιουνίου.

Ως προς τις προαγωγικές εξετάσεις των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι κατά την προηγούμενη χρονιά το υπουργείο είχε αποφασίσει να ματαιωθούν.

The post Πανελλαδικές 2021: Τι θα γίνει με όσους μαθητές κολλήσουν κορονοϊό – Πότε θα δώσουν εξετάσεις appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: