ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Nέες πληρωμές αγροτών μετά την αναστάτωση των περασμένων ημερών

This post was originally published on this site

img

Νέες πληρωμές αγροτών έχει προγραμματίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Μετά την αναστάτωση με τις πληρωμές των περασμένων ημερών σειρά πλέον παίρνουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με την καταβολή της δεύτερης πληρωμής, συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να πιστωθούν σήμερα Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω κορονοϊού στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης με το συνολικό ύψους αυτού του «πακέτου» να ανέρχεται σε συνολικό 37 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κούρεμα» με τις πληρωμές στις ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 24 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης με 248 εκατ. ευρώ καθώς και οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του Μέτρου 21, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 126 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ΑΠΕ, στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες αλιείς βιντζότρατας με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης συνολικού ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν την Τετάρτη 23/12.

Οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης συνολικού ύψους 248 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν στις 24 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του μέτρου 21 συνολικού ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν επίσης στις 24 Δεκεμβρίου.

Στην εξέλιξη των πληρωμών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνης Παπάς με ανάρτησή του στο facebook, τονίζοντας ότι σε εξέλιξη είναι η καταβολή ενισχύσεων ύψους 800 εκ €, από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σε 600.000 περίπου δικαιούχους.

Όπως ανέφερε, οι ενισχύσεις ξεκίνησαν να πιστώνονται από την Παρασκευή 18/12 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών της επικράτειας και η καταβολή τους ολοκληρώνεται την Δευτέρα 21/12.

Αναλυτικότερα, μέχρι και την Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Παπά, θα έχουν καταβληθεί:

280 εκ.€ για τη Βασική Ενίσχυση, εκ των οποίων τα 40 εκ.€ αντιστοιχούν σε δικαιώματα του Εθνικού Αποθέματος,

490 εκ.€ για τις Επωφελείς Γεωργικές Πρακτικές για το Κλίμα & το Περιβάλλον (Πρασίνισμα) και

30 εκ.€ σε περίπου 55.000 Νέους Γεωργούς.

https://ergasiakanea.eu/category/epidomata/feed

%d bloggers like this: