TRAVEL

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ού EMMYS 2024 στον Πόρο

This post was originally published on this site

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ό EMMYS 2024 το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στον Πόρο. Την έκθεση εγκαινίασαν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, η υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη εκπρόσωπος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Πειραιά κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, η κα Νόνη Δούνια πρώην βουλευτής και υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης και CEO της εταιρείας FX YACHTING κα Barbara Gabriel και ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος.

Την τελετή έναρξης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο α’ υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος κ. Δρόσος Ρείζης, ο κ. Δημήτρης Ταραζώνας διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη, ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ κ. Κώστας Κορωνάκης, από τον ΕΟΤ οι κ.κ. Ιουλία Κουρεμένου, Ελένη Γερολυμάτου, Ανδριανή Κούγια και Μαρία Ψαρρού, από την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, οι κ.κ. Αθηνά Κολυβά και Μαρία Παντελούς, η κα Τζίνα Πολέμη μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, ο πρόεδρος της ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Ευθύμης Μπιμπής, ο γενικός γραμματέας της HYCA κ. Γιώργος Δαγιάμος, Members of the Board of CYBA, από το Λιμεναρχείο του Πόρου ο λιμενάρχης κ. Λευτέρης Μόριτς και ο υπολιμενάρχης κ. Σταμάτης Δημητρίου, ο διοικητής της Αστυνομίας κ. Αποστόλης  Θυμιόπουλος και ο υποδιοικητής κ. Κώστας Δανόπουλος, άλλοι προσκεκλημένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την ΕΠΕΣΤ οι κ.κ. Γιώργος Βερνίκος, επίτιμος πρόεδρος-μέλος Δ.Σ., Εμμανουήλ Στεφανάκης, αντιπρόεδρος, κ. Διογένης Βενετόπουλος, γ΄αντιπρόεδρος, κ. Βασίλης Μαυρόγιαννης, γενικός γραμματέας, κ. Πανάγος Λεμός, ειδικός γραμματέας, κ. Αποστόλης Παπαδόπουλος, ταμίας Δ.Σ. και Διονύσης Πυλαρινός, μέλος Δ.Σ.

EMMY

Χαιρετισμό απηύθηναν η υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο α’ Υυαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος κ. Δρόσος Ρείζης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, ο δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης και CEO της εταιρείας FX YACHTING κα Barbara Gabriel.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η ΕΠΕΣΤ απένειμε τιμητική πλακέτα:

  • Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο πρόσωπο του κ. Φραγκάκη, για την διαχρονική στήριξή του στον θαλάσσιο τουρισμό και το ελληνικό yachting.
  • Στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πρόσωπο του Αρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, για την προσφορά του στον θαλάσσιο τουρισμό – ελληνικό yachting και στην πατρίδα μας με την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων στο ευαίσθητο θέμα του μεταναστευτικού.
  • Ο δήμαρχος Πόρου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Στελλιάτο για την 20ετή προσφορά του στο ελληνικό yachting, καθώς και στην κα Ράπτη για το αμέριστο ενδιαφέρον του υπουργείου στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Μαγειρικής των Chefs των σκαφών με κριτές τους καταξιωμένους Chefs Διονύσιο Αλέρτα, Αρτέμιο Λαϊνά και Ιωάννη Μπαξεβάνη. Στην κατηγορία “EMERALD” (σκάφη με ημερήσιο ναύλο μέχρι 4.999,00 ευρώ) νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Φωτόπουλος chef του σκάφους FOR SAIL και στην κατηγορία DIAMOND (σκάφη με ημερήσιο ναύλο 5.000,00 € και άνω) νικητής η Caro Uy chef του σκάφους SKYLARK.

Στον Διαγωνισμό Tablescaping στην κατηγορία “EMERALD” νικήτρια αναδείχθηκε η Sara McFann από το σκάφος “FOR SAIL” και στην κατηγορία “DIAMOND” η Meny Ralli από το σκάφος “ABOVE & BEYOND”. Στον Διαγωνισμό Νερού “CYBA Designer Water Competition”, νικητής στην κατηγορία “EMERALD” αναδείχθηκε το σκάφος “TIAMO”  και στην κατηγορία “DIAMOND” το σκάφος ELLY. Στους νικητές προσφέρθηκαν επίσης δώρα από τους χορηγούς SQLearn, Kartelias & CO., Seven Seas School of Yachting, pennie και Sirene Blue.

Στην έκθεση συμετείχαν 111 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, 45 περίπτερα χορηγών-εκθετών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokers από 22 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες.

Η Οργανωτική Επιτροπή της 20ης έκθεσης EMMYS 2024 εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στο νησί του Πόρου για την φιλοξενία, στους φορείς, τους χορηγούς και στους χορηγούς επικοινωνίας, για την καθοριστική συμβολή τους για την επιτυχή διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Την έκθεση έθεσαν υπό την ΑΙΓΙΔΑ τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Περιφέρεια Αττικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η FedHATTA, ο ΣΕΤΕ, ο Δήμος Πόρου και το Propeller Club.

Το άρθρο Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ού EMMYS 2024 στον Πόρο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ού EMMYS 2024 στον Πόρο

%d bloggers like this: