ΥΓΕΙΑ

Οι νέοι Τσιόδρας-Χαρδαλιάς-Τα δύο πρόσωπα κλειδιά που θα μας ενημερώνουν για τον εμβολιασμό-ΦΩΤΟ

This post was originally published on this site

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο στις 10:15 το πρωί, σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες στην ενημέρωση των πολιτών καθοριστικό ρόλο θα έχουν η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους αναμένεται να κινηθούν ουσιαστικά στα πρότυπα Τσιόδρα και Χαρδαλιά οι οποίοι επί σειρά μηνών ενημέρωναν για την πορεία της πανδημίας.

Ποιοι είναι οι “νέοι” Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Μαρία Θεοδωρίδου

Η Μαρία Παπαγρηγορίου-Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποφοίτησε με Άριστα στην Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της παιδιατρικής το 1974.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Institute of Child Health, University of London, Great Ormond Street, στην ιολογία. Το 1975 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ με Άριστα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, το 1988 εξελέγη υφηγήτρια ενώ το 1996 τής αναγνωρίστηκε η εξειδίκευση της λοιμωξιολογίας.

Το 2007 εξελέγη καθηγήτρια στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργάστηκε πάνω από 35 έτη και διετέλεσε πάνω από 30 έτη Υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων (ΜΑΚΚΑ) του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και της Μονάδας Παιδικού AIDS.

Έχει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε θέματα σχετικά με λοιμώξεις και εμβόλια. Οι δημοσιεύσεις της σε ελληνικά περιοδικά υπερβαίνουν τις 150 και σε ξενόγλωσσα τις 180. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος από τριετίας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μάριος Θεμιστοκλέους

O Μάριος Θεμιστοκλέους είναι o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της “Πρωτοβουλίας για την Υγεία” του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο “Ευαγγελισμός” και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγ. Σοφία”.

Μαρία ΘεοδωρίδουΘεοδωρίδου - ΚικίλιαςΜάριος Θεμιστοκλέους

.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: