ΧΡΗΣΙΜΑ

Νόσος των Λεγεωνάριων: Συμπτώματα και τι πρέπει να προσέξετε στη νόσο των κλιματιστικών

This post was originally published on this site

Μία από τις ασθένειες που είναι αρκετά επικίνδυνες για το καλοκαίρι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων που προκύπτει από τα κλιματιστικά.

Είτε το γνώριζες είτε όχι, τα air conditions δεν είναι τόσο αθώα και ούτε τόσο υγιή όσο νομίζουμε. Ευθύνονται για αρκετές παθήσεις, με μια από αυτές, η οποία είναι και από τις πιο επικίνδυνες.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση στα άτομα που πλήττεi η συγκεκριμένη νόσος εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των κλιματιστικών σε κάθε κλειστό χώρο. Η ελλιπής ή κακή συντήρηση του κλιματιστικού, φέρνει συσσώρευση επικίνδυνων βακτηρίων στο εσωτερικό του. Τα οποία μεταφέρονται στον αέρα που αναπνέει το άτομο. Επίσης δείτε πώς ένα τραπέζι δροσίζει το σπίτι δίχως να κάψετε ρεύμα!

Δεν είναι μεταδοτική ασθένεια από άτομο σε άτομο μέσω της επαφής. Αντ’ αυτού, οι περισσότεροι άνθρωποι κολλούν τη νόσο από την εισπνοή των βακτηρίων. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι καπνιστές και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ασθένεια των λεγεωνάριων.

Η νόσος των Λεγεωνάριων είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας. Μια εκτεταμένη φλεγμονή των πνευμόνων που προκαλείται συνήθως από μόλυνση με ένα βακτήριο γνωστό legionella. Το βακτήριο της νόσου Λεγεωνάριων προκαλεί επίσης τον πυρετό τύπου Pontiac, μια ηπιότερη ασθένεια που μοιάζει με γρίπη. Χωριστά ή από κοινού, οι δύο ασθένειες ονομάζονται απλά ως “νόσος των λεγεωνάριων”.

Ο πυρετός Pontiac συνήθως φεύγει από μόνος του, αλλά αν αφεθεί χωρίς καμία ιατρική θεραπεία, μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Παρά το γεγονός ότι η έγκαιρη θεραπεία με αντιβιοτικά συνήθως θεραπεύει τη νόσο, μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τη θεραπεία.

Νόσος των Λεγεωνάριων: Τα συμπτώματα της νόσου

Τα συμπτώματα αναπτύσσονται συνήθως 2 έως 10 ημέρες μετά την έκθεση του ατόμου στο βακτήριο legionella.

Τις περισσότερες φορές ξεκινάει με τα ακόλουθα συμπτώματα:

-Πονοκέφαλος

-Μυϊκός πόνος

-Ρίγη

-Πυρετός που μπορεί να φτάσει τους 40° C και παραπάνω

Μέχρι τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα, ο ασθενής θα αναπτύξει και άλλα συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν:

-Βήχας, ο οποίος μπορεί να έχει και βλέννα και μερικές φορές, αίμα

-Δύσπνοια

-Πόνος στο στήθος

-Συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως ναυτία, έμετος και διάρροια

-Σύγχυση, ή άλλες ψυχικές αλλαγές

Αν και η νόσος Λεγεωνάριων προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσει περιστασιακά μολύνσεις σε πληγές και σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς. Μια ήπια μορφή της νόσου Λεγεωνάριων, γνωστή ως πυρετός Pontiac, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους. Ωστόσο, ο πυρετός τύπου Pontiac δεν μολύνει τους πνεύμονες σας και τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε δύο έως πέντε ημέρες.

 

The post Νόσος των Λεγεωνάριων: Συμπτώματα και τι πρέπει να προσέξετε στη νόσο των κλιματιστικών appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: