ΥΓΕΙΑ

Νίκος Καπραβέλος: Η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα θα προκαλέσει έκρηξη που θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή-BINTEO

This post was originally published on this site

Καπραβέλος: Μαρτυρική η εφημερία – Μπορεί να γίνει “έκρηξη” με μετακινήσεις το Πάσχα

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, οι μεγάλες ηλικίες αρρωσταίνουν πλέον λιγότερο και οι νέοι κολλάνε πια συχνότερα.

“Μαρτυρική” ήταν η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι ο έλεγχος έχει χαθεί για δεύτερη φορά και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία, που πλέον βρίσκονται στα όριά τους.

“Τέλειωσε μια μαρτυρική εφημερία στο ‘Παπανικολάου’, με την χειρότερη στατιστική, με 62 εισαγωγές. Η εικόνα είναι εφιαλτική, δεν λέει να κοπάσει, φαίνεται ότι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Έχουμε δώσει όλες τις κλίνες εντατικής, έχουμε κάλυψη 95%, δεν έχουμε δυνατότητα να καλύψουμε άλλους ασθενείς. Πρέπει όλοι να το λάβουν υπόψιν στη χαλάρωση των μέτρων. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία”, είπε, μιλώντας στο OPEN.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, οι μεγάλες ηλικίες αρρωσταίνουν πλέον λιγότερο και οι νέοι κολλάνε πια συχνότερα. “Είναι μικρότερες ηλικίες τώρα, έχουμε χάσει τον έλεγχο για δεύτερη φορά. Είναι μεγάλη η συμβολή των εμβολίων. Δεν είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ελέγξουν την πανδημία, αλλά η στόχευση στο κρούσμα” τόνισε.

Για την άρση του lockdown και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι “τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται με προσεχτικό τρόπο και όχι όλα μαζί. Άνοιξε το λιανεμπόριο εν μέσω θυέλλης”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το Πάσχα στο χωριό, ο διευθυντής της ΜΕΘ δεν το συζητάει καν. “Το Πάσχα στο χωριό δεν το συζητάω καν. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας” είπε και τόνισε ότι πλέον δεν έχουν πού να νοσηλεύσουν τους βαριά ασθενείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

The post Νίκος Καπραβέλος: Η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα θα προκαλέσει έκρηξη που θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή-BINTEO appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: