ΥΓΕΙΑ

Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca

This post was originally published on this site

Απειροελάχιστο χαρακτήρισε ο Ηλίας Μόσιαλος των κίνδυνο πολύ σοβαρών θρομβώσεων από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, υπό εξέταση είναι ο αδενοιός φορέας των εμβολίων αλλά έως τώρα σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμών με AstraZeneca στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν 220 σπάνιες θρομβώσεις ενώ στις ΗΠΑ μόνον 6 περιστατικά σε 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς με Johnson & Johnson.

Πρόσθεσε ότι αρχικά έγινα λάθη με το χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις αλλά πλέον οι γιατροί γνωρίζουν τα κατάλληλα σκευάσματα.

Τόνισε πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών αλλά τους προέτρεψε να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν.

Ο κ. Μόσιαλος αποκάλυψε ότι έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca και πως 19 Μάϊου θα κάνει την δεύτερη δόση.

Τέλος, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΕΜΑ και τη Βρετανία τα αποτελέσματα για τις παρενέργειες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι ιδιάζουσες θρομβώσεις εμφανίστηκαν μετά την πρώτη δόση.

The post Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: