ΥΓΕΙΑ

Μίνα Γκάγκα: Η χαλάρωση έφερε την έξαρση κρουσμάτων – Μοναδικό μας όπλο το εμβόλιο

This post was originally published on this site

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο στην μάχη με τον κορονοϊό.

Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, Μίνα Γκάγκα, τόνισε σε συνέντευξή της ότι είναι κατανοητό πως υπάρχει μια κόπωση στους πολίτες καθώς αυτό είναι το δεύτερο καλοκαίρι που περνάμε με την πανδημία του κορονοϊού και όλοι, ιδίως βέβαια οι νέοι, θέλουν να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από αυτόν τον εφιάλτη.

Μοιραία όμως αυτό οδηγεί σε χαλάρωση και αυτή η χαλάρωση με τη σειρά της οδήγησε στην έξαρση των κρουσμάτων.

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο στην μάχη με τον κορονοϊό. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των διασωληνωμένων, είναι σχετικά χαμηλός και το σύστημα υγείας δεν δοκιμάζεται, παρά μόνο στην Κρήτη όπου δέχεται μεγαλύτερη πίεση.

Αναφερόμενη σε αυτούς που αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν, η κ. Γκάγκα είπε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποιοι που με την ιδιότητα τους επηρεάζουν τους πολίτες αρθρώνοντας ένα λόγο χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και πολύ γιατροί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η προσπάθεια συναδέλφου της να συνδυάσει το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο που έκανε, είναι καθαρά αντιεπιστημονική.

The post Μίνα Γκάγκα: Η χαλάρωση έφερε την έξαρση κρουσμάτων – Μοναδικό μας όπλο το εμβόλιο appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: