ΓΥΝΑΙΚΑ

Λατρεύω την κόρη μου, αλλά μισώ να είμαι μαμά – Η εξομολόγηση για τη μητρότητα που προκαλεί αίσθηση

This post was originally published on this site

Από μικρή ονειρευόταν να γίνει μητέρα και να αποκτήσει παιδιά. Μεγαλώνοντας, η επιθυμία της γινόταν και πιο έντονη.

Απέκτησε μια κόρη – 10 χρόνων σήμερα – όμως δε φανταζόταν πως η μητρότητα θα γινόταν μια μέρα το πράγμα που μετανιώνει όσο τίποτα άλλο στη ζωή της.

Η εξομολόγηση της Karla Tenório προκαλεί αίσθηση κι έντονες αντιδράσεις, όμως, η ίδια εξηγεί γιατί μισεί να είναι μαμά, ενώ λατρεύει την κόρη της! Μάλιστα, πριν την αποκτήσει, προσπαθούσε για δύο χρόνια να μείνει έγκυος και είχε διαβάσει πολλά βιβλία για τη μητρότητα.

Όμως – όπως εξηγεί – όσα διάβαζε δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, με την πραγματικότητα όπως τη βιώνει η ίδια.

«Μίσησα που έγινα μητέρα από την πρώτη στιγμή, με το που ξεπρόβαλλε το κεφάλι της κόρης μου», λέει η Karla η οποία είχε έναν πολύ δύσκολο τοκετό, ενώ στη συνέχεια υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο γινόταν πιο έντονο αυτό το συναίσθημα: το να μετανιώνει που έγινε μητέρα. Το παράδοξο; Την ίδια στιγμή προσπαθούσε σκληρά να είναι μια καλή μαμά για την κόρη της.

Παράλληλα, είχε παλέψει με τις ενοχές της. Ήξερε και η ίδια καλά πως δεν είναι φυσιολογικό να μετανιώνεις που έγινες μητέρα, σχεδόν να μισήσεις τη μητρότητα. Για την ίδια ήταν μια σκληρή πάλη που δε μπορούσε να την κρατάει άλλο μέσα της.

Έτσι, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για όσα αισθανόταν. Και προς μεγάλη της έκπληξη, διαπίστωσε πως εκεί έξω υπάρχουν και άλλες μητέρες που νιώθουν το ίδιο. Αγαπάνε τα παιδιά τους, όχι όμως και τη μητρότητα.

10 χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της, η Karla έκανε το δικό της «came out». Μέσα από το προφίλ της στο Instagram έγραψε δημοσίως όσα ένιωθε και μέχρι εκείνη δεν τολμούσε να τα μοιραστή με κανέναν.

Η εξομολόγησή της, όσο σκληρή και αν ακούγεται, την έκανε να αισθανθεί καλύτερα. Ένιωθε ανακουφισμένη και πως έφυγε από πάνω της ένα μεγάλο βάρος.

Όμως, η δημόσια εξομολόγησή της προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και πολλοί ήταν εκείνοι που έγιναν έξαλλοι μαζί της, ανησυχώντας για την κόρη της πως μεγαλώνει δίπλα σε μια γυναίκα, η οποία μετάνιωσε που έγινε μητέρα.

«Πώς γίνεται να είσαι καλή μαμά για την κόρη σου, από τη στιγμή που μετανιώνεις που έγινες μητέρα», ήταν κάποιες από τις πολλές απορίες του κόσμου.

Εκείνη, λοιπόν, εξήγησε πως το να έχεις ένα παιδί και να είσαι μαμά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και πως η αγάπη για το παιδί δεν έχει να κάνει με το αν αγαπάς το ρόλο σου ως μητέρα. Και πως την ίδια στιγμή μπορείς να λατρεύεις το παιδί σου και να μισείς τη μητρότητα!

«Δεν μου αρέσει η μητρότητα, αλλά αγαπώ την κόρη μου. Έχουμε μια άριστη σχέση, με λατρεύει και τη λατρεύω. Δεν είμαστε απλά μαμά και κόρη, αλλά και δύο καλές φίλες. Η σχέση μας είναι δυνατή με γερές βάσεις και στηρίζεται στην αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη», εξηγεί.

Επίσης, όπως υποστηρίζει δεν είναι υποχρεωμένες όλες οι γυναίκες να βλέπουν μόνο τη ρομαντική πλευρά της μητρότητας, διότι απλά δεν υπάρχει πάντα. Και πως πρέπει οι γυναίκες να προετοιμάζονται γι’ αυτό.

Να γνωρίζουν πως η μητρότητα δεν είναι ένα ροζ συννεφάκι κι έχει και τη δύσκολη πλευρά. Και αν έρθουν αντιμέτωπες με αυτή την πλευρά να ξέρουν καλά πώς να τη διαχειριστούν. Εξάλλου, όπως τονίζει, το να πιστεύεις μόνο στη ρομαντική πλευρά της μητρότητας, μπορεί να είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ψυχική σου υγεία.

Ο λόγος; Μόλις ανακαλύψεις πως δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, θα απογοητευτείς, ενδεχομένως να γεμίσεις και με τύψεις πως φταις εσύ και είναι δικό σου λάθος!

Η ιστορία είναι από το Brightsideme

The post Λατρεύω την κόρη μου, αλλά μισώ να είμαι μαμά – Η εξομολόγηση για τη μητρότητα που προκαλεί αίσθηση appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: