ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κωστής Χατζηδάκης: Σύνδεση κινητού με υπουργείο Εργασίας – Δεν θα κλέβει κανείς υπερωρίες

This post was originally published on this site

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στον «ΣΚΑΙ» όπου αναφέρθηκε στο θέμα των υπερωριών, κάνοντας λόγο πως δεν θα τις κλέβει κανείς.

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο ίδιος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι οι αλλαγές προσαρμόζουν την αγορά εργασίας σε όσα ήδη συμβαίνουν στην Ευρώπη.  Αυτές γίνονται για να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Κωστής Χατζηδάκης: Όλα όσα ανέφερε για τις υπερωρίες – Ποια η θέση του

Ο υπουργός Εργασίας, χαρακτήρισε «επανάσταση» την θέσπιση ψηφιακής κάρτας. Με αυτή θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Εξήγησε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο. Έτσι, δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του. Έπειτα, το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του. Όλα τα δεδομένα θα καταγράφονται με κεντρικό ηλεκτρονικό έλεγχο.

Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να εξοικονομεί παραπάνω χρόνο, ώστε να παίρνει 5 εβδομάδες άδεια. Αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες να δουλεύει 4 ημέρες και να παίρνει ρεπό τις υπερωρίες.

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».

The post Κωστής Χατζηδάκης: Σύνδεση κινητού με υπουργείο Εργασίας – Δεν θα κλέβει κανείς υπερωρίες appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: