ΥΓΕΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διευκρινήσεις για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο: Πότε θα επιτραπούν και τις καθημερινές

This post was originally published on this site

Στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο STAR.

«Όταν επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό: Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» είπε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και καθημερινές, απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, «Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Υπήρξαν αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι».

The post Κυριάκος Μητσοτάκης: Διευκρινήσεις για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο: Πότε θα επιτραπούν και τις καθημερινές appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: