ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Οι πιθανότητες θρόμβωσης με τσιγάρο, αντισυλληπτικά, Covid και εμβόλιο

This post was originally published on this site

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες αναφορικά με τις πιθανότητες θρόμβωσης που προκαλούν τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson&Johnson.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η πιθανότητα θρόμβωσης είναι 4 ανά 1.000.000 χορηγούμενες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενώ η ίδια η νόσος μπορεί να προκαλέσει 165.000 θρομβώσεις ανά 1.000.000 ασθενείς.

Αντίστοιχα το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει 1.763 θρομβώσεις ανά 1 εκατομμύριο καπνιστές ενώ τα αντισυλληπτικά φέρουν 500-1200 επεισόδια ανά 1 εκατομμύριο γυναίκες.

Μέχρι τώρα έχει διαγνωστεί πως αυτά τα θρομβωτικά επεισόδια αφορούν γυναίκες κάτω των 55 ετών με τον χρόνο εμφάνισης αυτών των επεισοδίων να κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Όσον αφορά τα συμπτώματα είναι τα εξής: ζάλη, κεφαλαλγία, προβλήματα όρασης, κοιλιακό ή θωρακικό άλγος, δύσπνοια, οίδημα και ερυθρότητα άκρων, ωχρότητα και ψυχρότητα άκρου.

 

The post Κορονοϊός: Οι πιθανότητες θρόμβωσης με τσιγάρο, αντισυλληπτικά, Covid και εμβόλιο appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: