ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Επίσημο – Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι οι 309 από τους 338 διασωληνωμένους

This post was originally published on this site

Οι υπόλοιποι 29 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Ανεμβολίαστοι είναι ως επί το πλείστον οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τους συνολικά 338 ανθρώπους που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) πλήρως εμβολιασμένοι.

Από τα 338 άτομα το 58.6% είναι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 64 έτη. Επίσης, τo 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 214 (ημερήσια μεταβολή -24.11%), ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς και η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων τα 39 έτη.

Για πρώτη φορά ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον αριθμό των ανεμβολίαστων

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σήμερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό.

Η ενημέρωση ειδικά για τους ανεμβολίαστους αποτελεί αίτημα επιστημόνων και φορέων όπως η Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Με παρέμβασή της η Ένωση είχε καλέσει το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία και να προβεί στην αναφορά των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται.

Οικονόμου: Η πανδημία απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους

Νωρίτερα σήμερα, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι “το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας.

Διευκρίνισε δε ότι δεν τίθεται θέμα παράτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, γεγονός που συνεπάγεται ότι όσοι δεν εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως όσοι εμβολιαστούν εκ των υστέρων, δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση που κατείχαν πριν.

The post Κορονοϊός: Επίσημο – Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι οι 309 από τους 338 διασωληνωμένους appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: