ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Γώγος: Κοντά σε lockdown η Αττική – Παράταση μέτρων έως τον Μάρτιο

This post was originally published on this site

“Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική” ανέφερε ο Χ. Γώγος.

Υπό τη σκιά ενός νέου lockdown η Αττική. Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται δραματικά και τη μισή Ελλάδα να μπαίνει από σήμερα σε καραντίνα, οι προβλέψεις για την εξέλιξη του ιού κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι.

Μάλιστα, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, προχώρησε στην εκτίμηση ότι η Αττική βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα νέο lockdown. “Είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε ‘Θεσσαλονίκη’”, είπε χαρακτηριστικά.

Δραματική πρόβλεψη για την Αττική

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι υπήρχε μια προσπάθεια “να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες”.

“Στη Θεσσαλονίκη -εξήγησε- έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική”, είπε.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες. “Είμαστε από τις πιο σε καλύτερη κατάσταση χώρες της Ευρώπης.”

Ανοιχτή νέα παράταση μέτρων

Ο κ. Γώγος επεσήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού.

“Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους” είπε και ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. “Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ. Επίσης, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση.

“Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη” είπε και προσέθεσε ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα.

“Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε” ανέφερε εκτιμώντας ότι από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. “Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας.”

Ο κ. Γώγος τόνισε μάλιστα ότι μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε.

“Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα”, είπε κλείνοντας.

.

https://www.newsitamea.gr/category/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/feed/%d bloggers like this: