ΔΙΑΦΟΡΑ

Κλειστά σχολεία: Μεγάλη διασπορά σε μαθητές και γονείς σε Καλλιθέα και Λαμία

This post was originally published on this site

img

Κλείνουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο στην Καλλιθέα μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού σε νηπιοτροφείο της περιοχής. Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων πάρθηκε καθώς τα παιδιά που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο νηπιοτροφείο πηγαίνουν σε σχολεία του δήμου Καλλιθέας.

Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου, όταν μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Σημειώνεται πως όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά.

Λαμία: Δεκάδες κρούσματα σε δημοτικά που συμμετείχαν σε εκκλησιασμό
Λουκέτο έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στο 4ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων τόσο σε μαθητές όσο σε γονείς και έναν εκπαιδευτικό. Ο αρχικός εντοπισμός σύμφωνα με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο των μονάδων ήταν 8 κρούσματα στη Στ’ Τάξη (δάσκαλος και μαθητές).

Από την περασμένη Κυριακή μέχρι κι αυτή τη στιγμή έχουν προκύψει ως κρούσματα, 11 μαθητές της Στ’ τάξης και ένας μαθητής της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ένας δάσκαλος και δύο στενές επαφές του, καθώς και πέντε γονείς του ίδιου σχολείου, σύνολο 20 άτομα. Επίσης δύο (2) μαθητές του συστεγαζόμενου 9ου Δημοτικού και η μητέρα τους. Γενικό Σύνολο 23 άτομα.

Oι μαθητές είχαν συμμετάσχει στον εκκλησιασμό των Τριών Ιεραρχών.

https://ergasiakanea.eu/

%d bloggers like this: