ΥΓΕΙΑ

“Καμπανάκι” Δημοσθένη Σαρηγιάννη: Περιμένουμε 3.800 κρούσματα στις 8 Απριλίου. Στους 760 οι διασωληνωμένοι-ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Πιο συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα θα πρέπει να γίνει από τις 12 Απρίλη και μετά κι όχι στις 5 που ζητά επισταμένα η κυβέρνηση. Ωστόσο, τόνισε ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με δεδομένο ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα.

Τι ανέφερε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι «τα μοντέλα δείχνουν ότι είμαστε ακριβώς στην κορύφωση» και περιμένει την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 3.700-3.800 στις 8 του Απρίλη και την περαιτέρω πίεση του ΕΣΥ με τις διασωληνώσεις των ασθενών να φτάνουν ακόμα ψηλότερα, περί τις 760-770.

Για να μείνουν εκεί οι αριθμοί και να μην υπάρχει ολίσθηση, ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι πρέπει «να εφαρμόσουμε αυτά που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Self test, απολύμανση αέρος στα μαγαζιά. Και στην εστίαση το βλέπουν θετικά να το προωθήσουν. Αν όλα αυτά εφαρμοστούν, τότε πράγματι είμαστε στην κορύφωση. Είμαστε στην κορύφωση, αλλά ξεκάθαρα, επειδή θα ληφθούν μέτρα».

Αναμένουμε 3.800 κρούσματα στις 8 Απριλίου

Πρόσθεσε πως «θα υπάρχουν διακυμάνσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στις 8 Απριλίου βλέπουμε τη μέγιστη τιμή, που περιμένουμε 3.700-3.800 κρούσματα. Μετά αρχίζει να κατεβαίνει η καμπύλη. Προφανώς θα έχουμε και ημερήσιες διακυμάνσεις, ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ. Αν έχουμε έναν ρεαλιστικό αριθμό τεστ, θα έχουμε πτώση».

Άνοιγμα λιανεμπορίου – σχολείων

Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε ότι «είναι μεγάλο λάθος να μιλάμε για 5 Απριλίου, το έχω πει και στους εμπορικούς συλλόγους. θα έπρεπε να μιλάμε για τις 12 Απριλίου. Είναι εφικτό να προλάβουμε και το Πάσχα αν ανοίξουν τότε τα μαγαζιά». Ακουσα ότι λένε οι έμποροι ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις αν δεν ανοίξουν στις 5 Απριλίου. Αυτό είναι αυτοκτονικό, θα υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο καθηγητής και συνέστησε αυτοσυγκράτηση. Για τα σχολεία επεσήμανε: «Καταλαβαίνω την πίεση να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών. Θα μπορούσε να ανοίξει. Ετσι μπορούν να απλωθούν και οι μαθητές σε μεγαλύτερο χώρο».

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Για την μετακίνηση από νομό σε νομό: «Καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε επιμολυσμένοι, και λέμε ποιος ο λόγος να είμαστε κλειστά, αλλά δεν είμαστε όλοι με τον ίδιο ρυθμό και τα ίδια στελέχη. Οπότε καλύτερα να το κρατήσουμε κλειστό όσο μπορούμε για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις».

Για τις ΜΕΘ: «Στις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ βλέπουμε λίγους παραπάνω μέχρι το τέλος του μήνα, γύρω στους 760-770. Μετά τις 12 του Απρίλη θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση».

The post “Καμπανάκι” Δημοσθένη Σαρηγιάννη: Περιμένουμε 3.800 κρούσματα στις 8 Απριλίου. Στους 760 οι διασωληνωμένοι-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: