ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή αλλά και στην αύξηση για αισθητικούς λόγους, ανοίγει η τεχνολογία με την δημιουργία  καινοτόμων ενθεμάτων σιλικόνης  (B-Lite® ).

Τα νέα ενθέματα, είναι το αποτέλεσμα 10ετους έρευνας και κλινικής δοκιμασίας  και  η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία αυξητικής στήθους , τα τελευταία  30 χρόνια, από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η συνεκτική γέλη σιλικόνης .

Η γέλη των συγκεκριμένων ενθεμάτων είναι εμπλουτισμένη με μικροσφαιρίδια- αδρανή, πολύ υψηλής καθαρότητας, κοίλα, βοροπυριτικά σωματίδια που χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαστημική τεχνολογία. Έχουν έγκριση CE από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και τα τελευταία πέντε χρόνια  χρησιμοποιούνται και αποτελούν πρώτη επιλογή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Τα  καινοτόμα ενθέματα είναι  απολύτως ασφαλή ,κατά  30% ελαφρύτερα από τα κοινά ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα  στις γυναίκες» αναφέρει  ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν.

Στη δημιουργία των νέων ενθεμάτων συνέβαλε  σημαντικά η εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς η  μείωση του βάρους του ενθέματος οφείλεται στις μοναδικές ιδιότητες της γέλης σιλικόνης του  B-Lite®, η οποία είναι υψηλής συνεκτικότητας , εμπλουτισμένη με μικροσφαιρίδια.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές  τα μικροσφαιρίδια σιλικόνης είναι αδρανή, πολύ υψηλής καθαρότητας, κοίλα, βοροπυριτικά σωματίδια που χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαστημική τεχνολογία ως μία πολύ ελαφριά αλλά και εξαιρετικά ανθεκτική λύση. Έχουν πολυάριθμες εγκεκριμένες κλινικές εφαρμογές, όπως στην ουρολογία, ογκολογία, γυναικολογία κ.α.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

«Το βάρος και ο όγκος του ενθέματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση του στήθους  μετά από μαστεκτομή, αλλά και στην  αύξηση του για αισθητικούς λόγους» διευκρινίζει ο κ Γραββάνης, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό και προσθέτει

« Η μείωση του βάρους και μάλιστα κατά 30% προσφέρει σημαντικό όφελος αναφορικά με τη χρόνια πίεση άρα και ατροφία στους ιστούς του μαστού και το όφελος αυτό πολλαπλασιάζεται όσο αυξάνει το μέγεθος του ενθέματος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς  το βάρος των μαστών συμβάλλει:

  • στη δημιουργία χρόνιου πόνου στην πλάτη,
  • στην κακή στάση σώματος,
  • στην ανάπτυξη θωρακικής κύφωσης και οσφυϊκής λόρδωσης.

Όσο αυξάνει η ηλικία με την εμφάνιση της οστεοπόρωσης, οι ανωτέρω παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης επιδεινώνονται με αντίστοιχα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα.

Επίσης, επειδή οι μαστοί είναι βασικά αδένας και λίπος και δεν υποστηρίζονται από πολύ συνδετικό ιστό, κινούνται πολύ και υποφέρουν από τις συνέπειες της βαρύτητας. Με την πάροδο της ηλικίας, η ελαστικότητα των ιστών μειώνεται και το βάρος των μαστών συμβάλλει  στη χαλάρωση και πτώση τους με αποτέλεσμα την κακή αισθητική εμφάνιση.

ΟΦΕΛΗ  ΚΑΙ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

«Στην αυξητική στήθους και πολύ περισσότερο σε μία αυξητική με ανόρθωση του μαστού μπορούμε να  επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όγκο, με λιγότερο βάρος» εξηγεί ο κ Γραββάνης και συμπληρώνει.

« Λιγότερο βάρος ισοδυναμεί με λιγότερη πίεση στους ιστούς, άρα λιγότερη ατροφία ιστών και λιγότερη πτώση. Είναι τόσο απλό. Στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή όπου αφενός χρειάζονται μεγαλύτερα ενθέματα για να προσδώσουν τον απαραίτητο όγκο στην ασθενή και αφετέρου έχουν λεπτύνει οι ιστοί από την μαστεκτομή η ένδειξη είναι περισσότερο ισχυρή, ώστε να αντέξει το αποτέλεσμα στον χρόνο».

Μαστογραφία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια με όλους τους τύπους ενθεμάτων. Όμως, πρέπει να αναφέρουμε ότι το B-Lite® είναι πιο διαυγές από ένα απλό ένθεμα σιλικόνης κατά την εξέταση μιας μαστογραφίας, διευκολύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το διαγνωστικό έλεγχο του μαστού των γυναικών!

Τα νέα ενθέματα είναι αποτέλεσμα 10ετούς έρευνας και κλινικών δοκιμασιών, πήραν έγκριση CE από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013 και από το 2015 χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

https://plastikos-gravvanis.gr/, τηλ  210 010 5450

%d bloggers like this: