ΥΓΕΙΑ

Καθηγητής Ιατρικής Γιάννης Τούντας: Oι ανεμβολίαστοι να μην μπαίνουν στους δημόσιους χώρους – ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιωάννης Τούντας μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Τούντας μίλησε για μια περαιτέρω κλιμάκωση και έξαρση της επιδημίας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού όπως είπε έχει ήδη καθυστερήσει. Αφορά όπως είπε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις ανάλογες μονάδες, αλλά και κάθε κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα σε καθημερινή βάση.

O ομότιμος καθηγητής μίλησε για την ανάγκη κατάρτισης στοχευμένων προγραμμάτων αγωγής Υγείας, ούτως ώστε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Επίσης αναφέρθηκε στους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. “Θα πρέπει να αυξηθούν οι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους. Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκεί που βρισκόμαστε οι υπόλοιποι και να μας θέτουνε σε κίνδυνο” ανέφερε ο κ.Τούντας.

Αναφορικά δε, με τον προβληματισμό των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία των Σεπτέμβριο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ηλικιακό όριο πρέπει να οριστεί στα πέντε έτη και άνω.

Δείτε το βίντεο

The post Καθηγητής Ιατρικής Γιάννης Τούντας: Oι ανεμβολίαστοι να μην μπαίνουν στους δημόσιους χώρους – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: