ΥΓΕΙΑ

Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Θέλουμε 8 βδομάδες καραντίνα για να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 500

This post was originally published on this site

Διαφημίσεις

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν 8 εβδομάδες με καραντίνα για να πέσει η χώρα κάτω από τα 500 κρούσματα κορονοϊού, έκανε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν οχτώ εβδομάδες με καραντίνα για να πέσει η χώρα κάτω από τα 500 κρούσματα κορονοϊού, ένα όριο που έβαλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την άρση του lockdown, έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ρ/σ “ΘΕΜΑ 104,6”. Πρόσθεσε δε, ότι στην καλύτερη περίπτωση να έχουμε 800 κρούσματα στο τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την προσέγγισή του, ωστόσο, δεν έχει νόημα να γίνεται αυτή η συζήτηση, διότι πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά να υπολογιστούν κι άλλα στοιχεία.

Διαφημίσεις

Κατά τον κ. Σαρηγιάννη, πρέπει να υπάρξουν εναλλασσόμενα lockdown, το λεγόμενο σύστημα “ακορντεόν”, για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Σημείωσε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι μια λύση ασφαλής για τον υγειονομικό κίνδυνο και οικονομική δυσπραγία.

Το λεγόμενο ως σύστημα “ακορντεόν” θέτει ουσιαστικά 3 εβδομάδες lockdown και δύο εβδομάδες άνοιγμα της αγοράς και ξανά το ίδιο στη συνέχεια, ώστε να επιτυγχάνεται και ο έλεγχος της πανδημίας και η λειτουργία της οικονομίας. Είναι βιολογικά σημαντικά, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, να περιορίζεται ο ιός για περίπου 21 ημέρες όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα. Σημείωσε πάντως, ότι κάτι τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και με τους φορείς της αγοράς.

Για τη Θεσσαλονίκη, οι εκτιμήσεις του είναι μάλλον αισιόδοξες, καθώς δήλωσε ότι βλέπει αποκλιμάκωση της πανδημίας μετά τις 17 Νοεμβρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Πέμπτης ήταν αποτέλεσμα και των πολλών τεστ που διενεργήθηκαν.

Κατά τον κ. Σαρηγιάννη, οι λόγοι που ξέφυγε η κατάσταση δεν αφορά μόνο τη νεολαία αλλά γενικότερα τη χαλαρή εφαρμογή των μέτρων από τον πληθυσμό.

.

Διαφημίσεις

https://www.newsitamea.gr/category/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/feed/%d bloggers like this: