ΥΓΕΙΑ

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν self test

This post was originally published on this site

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ανέφερε πως δεν χρειάζεται να κάνουν self test όσοι έχουν εμβολιαστεί.

«Η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός στον κορονοϊό, ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και έχουν περάσει και τουλάχιστον 15 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, είναι μικρότερη από 1%, άρα κατ’ ουσία, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ», εξήγησε ο καθηγητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επικαλέστηκε δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Να αφαιρεθούν τα ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων από την πλατφόρμα για self test

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέλος, τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι τα ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα για τα self tests.

Προτεραιότητα για self test στα άτομα ηλικίας έως 67

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στην χορήγηση των self test στα άτομα ηλικίας έως 67 ετών, δεδομένου ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή.

The post Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν self test appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: