ΥΓΕΙΑ

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Πέθαναν από Κορονοϊό 5 άνθρωποι 18 έως 39 ετών την τελευταία εβδομάδα

This post was originally published on this site

Τη νυκτερινή διασκέδαση και το συνωστισμό κατέδειξε ως βασικούς υπεύθυνους για τη νέα έκρηξη κρουσμάτων, όσον αφορα στην πανδημία του κορονοϊού, ο καθηγηγής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τη νυχτερινή διασκέδαση και το συνωστισμό κατέδειξε ως βασικούς υπεύθυνους για τη νέα έκρηξη κρουσμάτων, όσον αφορα στην πανδημία του κορονοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Επιπλέον ο καθηγητής, στάθηκε στην αξία του εμβολιασμού καθώς και τη χρήση προστατευτικής μάσκας και από αυτούς, αφού το εμβόλιο δε σημαίνει ότι είναι προστατευμένοι πλήρως από τον θανατηφόρο ιό.

“Είμαστε μακριά από την κορύφωση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει κινητικότητα. Η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορωνοϊό. Όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι τα ανθρώπινα πράγματα είναι πρόβλημα”, υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

“Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι – Έχουμε 94 θανάτους στις ηλικίες αυτές”

Ο κ.. Βασιλακόπουλος έκρουσε τον “κώδωνα του κινδύνου” όσον αφορά στη μετάδοση του κορονοϊού στις νεαρές ηλικίες, τονίζοντας ότι αυτό το χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 94 θάνατοι νεαρών ασθενών, από την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα έως και σήμερα.

“Όταν είμαστε στο μπαράκι δεν φοράω τη μάσκα μου και δεν κάθομαι στα 2 μέτρα από τον άλλον. Η μεγάλη αύξηση που έχουμε είναι σε μικρές ηλικίες. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε χάσει πέντε νέες ανθρώπους 18 – 39 ετών όλοι ανεμβολίαστοι και δεκατέσσερις είναι διασωληνωμένοι. Έχουμε 94 ανθρώπους νεκρούς σε αυτές τις ηλικίες (συνολικά). Ο νέος δεν είναι άτρωτος. Έχουμε ένα παιδάκι διασωληνωμένο, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε.”, σημείωσε.

Εσωτερικοί χώροι μόνο για τους εμβολιασμένους .

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι από το Σεπτέμβριο, ο κ. Θεωδορακόπουλος επισήμανε πως το “μείγμα μέτρων το αποφασίζει η Πολιτεία, αλλά οι εσωτερικοί χώροι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ανεμβολίαστους θαμώνες”.

Η μάσκα προστατεύει από τα τοξικά μικροσωματίδια που εκλύονται από τις πυρκαγιές

Τέλος, ο καθηγητής πνευμονολογίας αναφέρθηκε και στο θέμα των μικροσωματιδίων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα, από τις δασικές πυρκαγιές, επισημαίνοντας τη σημασία της χρήσης μάσκας για την προστασία από τους τοξικούς ρύπους, ιδιαίτερα από τις ευπαθείς ομάδων του πληθυσμού.

The post Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Πέθαναν από Κορονοϊό 5 άνθρωποι 18 έως 39 ετών την τελευταία εβδομάδα appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: