ΓΥΝΑΙΚΑ

«Θέλετε να δείτε πόσα χρόνια θα χάσετε;»: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δείχνει τις βλάβες σε πνεύμονες ανηλίκων με κορωνοϊό

This post was originally published on this site

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Γκίκας Μαγιορκίνης, δημοσίευσε αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook.

Δείχνοντας τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες η Covid-19 ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης, δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» αναφέρει.

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία;

Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» καταλήγει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

The post «Θέλετε να δείτε πόσα χρόνια θα χάσετε;»: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δείχνει τις βλάβες σε πνεύμονες ανηλίκων με κορωνοϊό appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: