ΥΓΕΙΑ

Η Christina Applegate: Η σταρ του «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας = ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Η 49χρονη ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκεϊτ πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ (Christina Applegate) διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και μοιράστηκε την είδηση στο Twitter.

Η 49χρονη ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα από τις σειρές «Bad Moms», «Married… with Children» και «Dead to Me», ενώ έπαιξε και τον ρόλο της αδερφής της Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) στα «Φιλαράκια». Από το 2007 ως το 2009 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Samantha Who?» και προτάθηκε δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου ρόλου.

Στην ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Γεια σας φίλοι. Πριν από κάποιους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι παράξενο ταξίδι. Όμως, οι άνθρωποι που γνωρίζω και πάσχουν από την ίδια ασθένεια με έχουν στηρίξει τόσο πολύ. Είναι δύσκολος δρόμος, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζει. Εκτός αν κάποιος βλάκας τον εμποδίσει».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία χρόνια, αγνώστου αιτιολογίας αυτοάνοση νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

H πιο συχνή μορφή της είναι η υποτροπιάζουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, που αφορά το 80%-85% όλων των περιπτώσεων.

Η ΠΣ προκαλεί φλεγμονή και στη συνέχεια εκφύλιση στους νευρώνες του ΚΝΣ, όπου καταστρέφεται η μυελίνη, το λιπίδιο που περιβάλλει και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα και οδηγεί τον πάσχοντα βαθμιαία σε αναπηρία.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008 και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

The post Η Christina Applegate: Η σταρ του «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας = ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: