TRAVEL

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το κτίριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ

This post was originally published on this site

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε χθες το κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), συνοδεία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ανδρέα Φιορεντίνου και του προέδρου των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Αφορμή της επίσκεψης ήταν η πρόσφατη απόφαση των Γενικών Αρχείων του Κράτους να χαρακτηρίσουν ως “Ειδικό Ιστορικό Αρχείο” το αρχείο του ΕΟΤ.

Το αρχείο αποτελεί τεκμήριο της απαρχής της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού καθώς και της εντυπωσιακής εξέλιξης της τουριστικής υποδομής της χώρας, από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ εστιάζουν στην ταξινόμηση του πλούσιου αυτού αρχείου, την ψηφιοποίησή του και τη διασφάλιση πρόσβασης σε αυτό, όλων των ενδιαφερόμενων ώστε να εμβαθύνουν στην ιστορία του τουρισμού της Ελλάδας.

Το άρθρο Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το κτίριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το κτίριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ

%d bloggers like this: