TRAVEL

Η τουριστική ανάπτυξη της Πάρου δεν πρέπει να γίνεται εις βάρους του νησιού

This post was originally published on this site

Προάγγελο μιας ακόμα πιο επιτυχημένης τουριστικής περιόδου αποτέλεσε η κίνηση στην Πάρο στη διάρκεια του Πάσχα. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και ήταν ακόμα περισσότεροι από τις χρονιές ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας. Οι προβλέψεις παραμένουν αισιόδοξες και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ενώ ήδη οι πρώτοι επισκέπτες έχουν κατακλύσει το νησί από τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν είναι τυχαίο που το κυκλαδίτικο νησί έχει επιτύχει μια τόσο ικανοποιητική εξέλιξη και μάλιστα χωρίς να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του, ένα θέμα που αποτελεί βασική μέριμνα της πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή.

“Για εμάς το στοίχημα δεν περιορίζεται στα αριθμητικά δεδομένα των αφίξεων που έτσι και αλλιώς είναι εντυπωσιακά. Μαζί με την όποια ανάπτυξη περιφρουρούμε την εικόνα του νησιού γιατί αυτή άλλωστε είναι που γοητεύει τους επισκέπτες μας”, δηλώνει ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος.

Η συνεχής επιτυχία που σημειώνει το νησί στον τουρισμό αποτυπώνεται και στο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Capital, “η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, προσελκύοντας πληθώρα τουριστών, γεγονός που έχει αυξήσει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον με τεράστια ζήτηση για ακίνητα στο νησί”. Σημαντικές επενδυτικές εταιρίες δραστηριοποιούνται ήδη στο νησί ενώ πληθαίνουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών που φροντίζουν να εναρμονίζονται με τη φυσιογνωμία του.

Η εξήγηση έρχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο : “Εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συστηματικά και προσεκτικά βήματα στην προσέγγιση των αγορών ενδιαφέροντος για το νησί μας. Εντοπίσαμε και προσελκύσαμε τις ομάδες εκείνες του κοινού που ταυτίζονται με όσα εμείς ως προορισμός προσφέρουμε. Στόχος ήταν και παραμένει η ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού σε συνδυασμό με την επέκταση της τουριστικής περιόδου ώστε και να αναβαθμίσουμε το στόχο των εσόδων αλλά και να αποφύγουμε φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης που μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος της εικόνας του νησιού. Και βέβαια, όλα αυτά με παράλληλα με σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών”. Και ο κ. Κωβαίος κατέληξε:

“Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα είχαν στεφθεί με επιτυχία αν δεν είχαμε την τύχη να διαθέτουμε ένα αξιόλογο επαγγελματικό κοινό που μοχθεί μαζί με εμάς για την όσο το δυνατόν βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και όλα αυτά τα καταφέραμε χάρη και στους συνεργάτες μας αιρετούς και μη στον Δήμο που δουλεύουν ως ομάδα με τα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατά σε όλους”.

Το άρθρο Η τουριστική ανάπτυξη της Πάρου δεν πρέπει να γίνεται εις βάρους του νησιού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Η τουριστική ανάπτυξη της Πάρου δεν πρέπει να γίνεται εις βάρους του νησιού

%d bloggers like this: