ΓΥΝΑΙΚΑ

Η σχολική χρονιά τελειώνει: Τι να κάνω τα σχολικά βιβλία του παιδιού μου

This post was originally published on this site

Η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σε δυο μέρες και ήδη οι μαθητές έχουν αρχίσει να κάνουν εκκαθαρίσεις στα σχολικά βιβλία και τετράδια καθώς δεν θα τα χρειαστούν στην επόμενη τάξη τους.

Αλήθεια, εσείς τι κάνετε τα παλιά σχολικά βιβλία των παιδιών σας;
Πολλοί γονείς μας ρωτούν επίμονα τι να κάνουν τα σχολικά βιβλία των παιδιών. Σας προτείνουμε δυο τρόπους για να μην πετάξετε τόσο χαρτί στα σκουπίδια.

Μην τα πετάς ανακύκλωσε τα!

“Το χαρτί του μέλλοντος μας” είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης βιβλίων και χαρτιού που υλοποιείται από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όσα σχολεία της χώρας έχουν ενταχθεί σε αυτό.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.

Η αποκομιδή του χαρτιού γίνεται με τη βοήθεια των Δήμων, το υλικό στέλνεται στην εταιρεία ανακύκλωσης και βάσει των τόνων ανακυκλώσιμου υλικού προκύπτουν τα έσοδα, τα οποία διατίθενται για την αγορά και τη διανομή χαρτιού Α4 σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Από μελέτη που πραγματοποίησε το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προκύπτει ότι είναι απόλυτα εφικτός στόχος ένας μέσος όρος 3 Kg ανά μαθητή.

Το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Πατρέων, Κορίνθου, Αιγιαλείας, Θεσσαλονίκης, Αμυνταίου (Φλώρινας), Πετρουπόλεως, Παλαιού Φαλήρου, Ελευσίνας, Χαϊδαρίου, Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και Φορείς.

Τι πρέπει να ξέρετε για την ανακύκλωση σχολικών βιβλίων και τετραδίων

Η ανακύκλωση αφορά μόνο βιβλία, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί
Αφαιρούμε τα πλαστικά ντύματα των εξωφύλλων των βιβλίων
Αφαιρούμε τα πλαστικά εξώφυλλα των τετραδίων
Δε διαλύουμε το βιβλίο και το τετράδιο
Αφαιρούμε συνδετήρες από το φωτοτυπικό χαρτί
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα  πατώντας εδώ

Ή μήπως να τα ανταλλάξεις;

The post Η σχολική χρονιά τελειώνει: Τι να κάνω τα σχολικά βιβλία του παιδιού μου appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: