TRAVEL

Η έκρηξη των εξερχόμενων ταξιδιών αντικατοπτρίζει την καταναλωτική ζωντάνια της Κίνας

This post was originally published on this site

Κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτομαγιάς που μόλις ολοκληρώθηκαν, οι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί προσέλκυσαν Κινέζους παραθεριστές, επιδεικνύοντας την αυξανόμενη δύναμη της κατανάλωσης της Κίνας.

Οι κρατήσεις για ταξιδιωτικές υπηρεσίες από Κινέζους τουρίστες κατά τη διάρκεια των πενθήμερων διακοπών από την 1η έως τις 5 Μαΐου σημείωσαν σχεδόν 100% αύξηση με βάση την ταχεία ανάκαμψη πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Fliggy, μιας από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές πλατφόρμες της χώρας.

Ο όγκος των κρατήσεων σε ξενοδοχζεία στο εξωτερικό αυξήθηκε περίπου 100% από έτος σε έτος, ενώ η αξία κρατήσεων των ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο εξωτερικό αυξήθηκε τρεις φορές σε ετήσια βάση, αναφέρει η έκθεση.

Η Κίνα σημείωσε έκρηξη διεθνών ταξιδιών επιβατών κρουαζιέρας στις διακοπές μετά την ταχεία ανάκαμψη των κρουαζιερόπλοιων, με τις κρατήσεις να εκτοξεύονται πάνω από 15 φορές από το προηγούμενο έτος, ανέφερε.

Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν σε σχεδόν 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των διακοπών, καλύπτοντας περισσότερες από 3.000 πόλεις, σύμφωνα με στοιχεία του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου Trip.com Group.

Το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ιαπωνία και η Δημοκρατία της Κορέας ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για εξερχόμενο τουρισμό, ενώ χώρες της Μέσης Ανατολής όπως το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία σημείωσαν ταχεία αύξηση Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Καθώς οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας παραμένουν θετικές και τα μέτρα πολιτικής που στοχεύουν στην τόνωση της κατανάλωσης τίθενται σταδιακά σε ισχύ, τα εξερχόμενα ταξίδια της χώρας έχουν σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη από την αρχή του έτους.

Κατά τη διάρκεια των οκταήμερων διακοπών του Άνοιξης του Φεστιβάλ τον Φεβρουάριο, ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας εκτινάχθηκε περίπου 10 φορές σε ετήσια βάση, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον Fliggy.

Ξεκινώντας από το Εαρινό Φεστιβάλ, ο εισερχόμενος και εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας παρουσίασαν ανάκαμψη η οποία θα ενισχυθεί, δήλωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Ctrip.

Το 2024, η κατανάλωση των Κινέζων τουριστών κατά τη διάρκεια των εξερχόμενων ταξιδιών θα είναι πιο διαφοροποιημένη και η ενοποίηση των εξερχόμενων περιηγήσεων με απαιτήσεις για συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις και ιατρική περίθαλψη θα γίνει πιο δημοφιλής, σύμφωνα με έκθεση της ταξιδιωτικής πλατφόρμας LY.com.

Η άνθηση των εξερχόμενων ταξιδιών είναι απόδειξη για την ενίσχυση της κατανάλωσης της Κίνας, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην εγχώρια ζήτηση και τη συνολική οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS), το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων της Κίνας έφτασε τα 11.539 γιουάν (περίπου 1.625,17 δολάρια ΗΠΑ) το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την κατά κεφαλήν καταναλωτική δαπάνη να φτάνει τα 7.299 γιουάν.

Ο αναλυτής της Great Wall Securities, Jiang Fei, σημείωσε ότι το πρώτο τρίμηνο, ο ενθουσιασμός για ταξίδια και τουρισμό μεταξύ των κατοίκων οδήγησε την κατανάλωση σε σχετικούς κλάδους.

Για να απελευθερώσει περαιτέρω τις δυνατότητες του εξερχόμενου τουρισμού, η Κίνα έχει υπογράψει αμοιβαίες συμφωνίες χωρίς βίζα με πολλές χώρες φέτος. Επίσης, έχει αυξηθεί και η ικανότητα διεθνών πτήσεων της χώρας.

Ο Wang Guanhua, εκπρόσωπος της NBS, τόνισε τη σημασία της κατανάλωσης για την τόνωση και την επέκταση της εγχώριας ζήτησης.

«Η Κίνα έχει μια εξαιρετικά μεγάλη καταναλωτική αγορά με πληθυσμό πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια», είπε ο Wang. «Οι δυνατότητες κατανάλωσης είναι τεράστιες και η ανθεκτικότητά του είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας και πηγή εμπιστοσύνης».

Το άρθρο Η έκρηξη των εξερχόμενων ταξιδιών αντικατοπτρίζει την καταναλωτική ζωντάνια της Κίνας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Η έκρηξη των εξερχόμενων ταξιδιών αντικατοπτρίζει την καταναλωτική ζωντάνια της Κίνας

%d bloggers like this: