ΥΓΕΙΑ

Ηλίας Μόσιαλος: Χρειάζονται δύο τεστ την εβδομάδα και όχι μόνον ένα, για να ανοίξουν τα σχολεία-Η ανάρτησή του

This post was originally published on this site

Επιστροφή στην κανονικότητα όταν θα έχει εμβολιαστεί ποσοστό μεγαλύτερο του 60% του ελληνικού πληθυσμού ή το 70% -75% των άνω των 50 ετών, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ο Ηλίας Μόσιαλος, σε διαδικτυακή ομιλία του για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που φιλοξένησε η Generali σε συνεργασία με την Affidea και κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή, ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στα self–test και χαρακτήρισε γενναία την απόφαση παροχής τους από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο σημείωσε ότι ο έλεγχος είναι πιο αποτελεσματικός όταν γίνεται στοχευμένα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και όχι στον γενικό πληθυσμό.

Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη μελέτης για ανοσία του πληθυσμού και την παρακολούθηση εξέλιξης των μεταλλάξεων του ιού, καθώς δεν αποκλείεται ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Δεκέμβριο, η οποία όμως θα επηρεάσει μικρότερες ομάδες πληθυσμού και ομάδες που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, όπως οι αρνητές των εμβολίων. Εξέφρασε δε την αισιιοδοξία του για τις εξελίξεις, εφόσον οι εμβολιασμοί προχωρήσουν ομαλά.

Ο εμβολιασμός ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα με τη δημιουργία αντισωμάτων και μέσω κυτταρικής ανοσίας, προσθέτοντας ότι το ποσοστό ανοσο-απόκρισης των εμβολίων αγγίζει μέχρι και το 99%. Ωστόσο, τόνισε ότι καθώς το ιικό φορτίο που μένει στον οργανισμό μας αν έχουμε νοσήσει είναι πολύ μικρό, η πιθανότητα μετάδοσής του ιού σε τρίτους είναι μόλις 10%-20% βάσει των μέχρι τώρα μελετών αλλά υπαρκτή.

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα η τήρηση μέτρων, μέχρι να εμβολιαστεί η πλειοψηφία του πληθυσμού.

Ο καθηγητής μίλησε με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα τονίζοντας ότι η εξέλιξη των εμβολιασμών και η μεταφορά των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους θα συμβάλλουν στη μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

 

The post Ηλίας Μόσιαλος: Χρειάζονται δύο τεστ την εβδομάδα και όχι μόνον ένα, για να ανοίξουν τα σχολεία-Η ανάρτησή του appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: