TRAVEL

Ζω την περιπέτεια του ψηφιακού νομαδισμού μου στην Ελλάδα

This post was originally published on this site

Η Ελλάδα, με την πλούσια ιστορία της, τα εκπληκτικά τοπία και τον ζωντανό πολιτισμό της, εδώ και καιρό έλκει επισκέπτες που αναζητούν ακτές με ηλιοφάνεια και αρχαία θαύματα.

Ωστόσο, πέρα από τα τουριστικά της αξιοθέατα, η Ελλάδα ελπίζει να γίνει ένας επιθυμητός προορισμός για άτομα που αναζητούν να συνδυάσουν επιχειρηματικότητα και περιπέτεια. Πόσο όμως διαφέρει αυτή η προσδοκία από την καθημερινή ύπαρξη ενός ψηφιακού νομάδα;

Οι ψηφιακοί νομάδες, γενικά αναζητούν τοποθεσίες που προσφέρουν αρκετά ουσιώδη πλεονεκτήματα για να υποστηρίξουν τον τρόπο ζωής τους: Καταρχάς, ψάχνουμε για μέρη με φθηνό κόστος διαβίωσης, ώστε να μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον μισθό μας ή να ζούμε άνετα με τις οικονομίες μας. Αυτό ίσχυε για την Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, δεδομένου του τρέχοντος σεναρίου ενοικίασης στις μεγάλες πόλεις της χώρας και των τιμών των προϊόντων καταναλωτικής χρήσης, η Ελλάδα έχει χάσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Στη συνέχεια, ως ψηφιακοί νομάδες, η ποιότητα του διαδικτύου, η τιμολόγηση και η πρόσβαση είναι κρίσιμα. Οι τιμές των συνδέσεων Internet, η κακή σύνδεση στο διαδίκτυο και οι ταχύτητες που προσφέρουν οι τοπικοί φορείς είναι ακατάλληλες για οποιονδήποτε αναζητά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Προορισμοί με ασταθείς ή αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο συχνά αποφεύγονται, διότι εμποδίζουν την παραγωγικότητα και την επικοινωνία.

Όσον αφορά στην ασφάλεια, η Ελλάδα κατατάσσεται υψηλά και αισθανόμαστε ασφαλείς να περιηγούμαστε και να ζούμε ως ξένοι.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα για τους νομάδες που ταξιδεύουν από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι επιλογές visas. Οι νομάδες αναζητούν προορισμούς με ευνοϊκούς κανονισμούς θεωρήσεων, όπως μακροχρόνιες τουριστικές θεωρήσεις ή τη δυνατότητα απόκτησης μακροπρόθεσμων αδειών διαμονής.

Η πρόσβαση σε σύγχρονες ανέσεις όπως η υγειονομική περίθαλψη, η μεταφορά και οι αναψυχιακές δυνατότητες είναι κρίσιμη για τους ψηφιακούς στην Ελλάδα. Οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη είναι υπερβολικά υψηλές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο τομέας των μεταφορών είναι μακριά από το τι είναι ένας πολίτης της Ευρώπης συνηθισμένος.

Οι νομάδες συχνά αναζητούν περιοχές με ενεργή κοινότητα εκπατρισμού ή ψηφιακών νομάδων, όπου μπορούν να συναντήσουν άτομα με παρόμοιες απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να δημιουργήσουν επαγγελματικά δίκτυα.

Το networking είναι φτωχό, κάτι που δυσκολεύει την επιχειρηματικότητα εάν δεν είστε καλά συνδεδεμένοι με τους ντόπιους, αν δεν είσαι μέλος κάποιας κλίκας.

Φυσικά, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι καλή. Οι νομάδες προτιμούν προορισμούς που παρέχουν μια ισορροπία επαγγελματικών και αναψυχής. Ψάχνουν για εργασίες που τους επιτρέπουν να είναι παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα μια επαναληπτική ζωή εκτός εργασίας, όπως δραστηριότητες στη φύση και πολιτιστικές ευκαιρίες.

Συνολικά, ο ιδανικός τόπος για έναν ψηφιακό νομάδα συνδυάζει την προσιτότητα, την ασφάλεια, τον πολιτιστικό πλούτο, τη στέρεα υποδομή και τις ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα και απόλαυση, επιτρέποντάς τους να οδηγούν μια σημαντική και παραγωγική ζωή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στον κόσμο. Η Ελλάδα δεν το έχει ακόμα.

Για να γίνει μια ανταγωνιστική προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι διαφανής για την προσφορά της, να αποφύγει την υπερβολική υπόσχεση, να καθιερώσει συγκεκριμένα πακέτα υγείας και visas και να επανεξετάσει την προσφορά Internet, καθώς οι ψηφιακοί νομάδες διαφέρουν από τους κανονικούς τουρίστες.

Το άρθρο Ζω την περιπέτεια του ψηφιακού νομαδισμού μου στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Ζω την περιπέτεια του ψηφιακού νομαδισμού μου στην Ελλάδα

%d bloggers like this: