ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημήτρης Καρακώστας: Στην Ιατρική Πατρών το παιδί από τη Ναύπακτο που έχασε και τους δύο γονείς του από Κορονοϊό

This post was originally published on this site

Πέτυχε τον στόχο του και πέρασε στην Ιατρική ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής από τη Ναύπακτο που έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό.

Πέτυχε τον στόχο του και πέρασε στην Ιατρική ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής από τη Ναύπακτο που έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα npress, ο Δημήτρης κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή, την Ιατρική Πατρών, αφού συγκέντρωσε 18.685 μόρια.

Η συγκλονιστική ιστορία του

Ο Δημήτρης Καρακώστας αποτελεί παράδειγμα ψυχικής δύναμης. Τον περασμένο χειμώνα συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό των γονιών του, οι οποίοι κατέληξαν από κορονοϊό.

Ο 56χρονος πατέρας ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η 51χρονη μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Οι δύο τους έφυγαν μετά από μάχη που έδωσαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου του Ρίου με τον ιό, αφήνοντας πίσω τους τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις και τα άλλα τρία φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο Δημήτρης πριν έναν χρόνο σημείωσε μια μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας και φέτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς θα έδινε τις πανελλήνιες λίγο καιρό αφότου έχασε τους δικούς του. Μάλιστα, την ημέρα που θα εξεταζόταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης κυριολεκτικά σάρωσε, καταφέροντας να συγκεντρώσει 18.685 μόρια και σήμερα να καταφέρει να φτάσει στον στόχο του.

 

The post Δημήτρης Καρακώστας: Στην Ιατρική Πατρών το παιδί από τη Ναύπακτο που έχασε και τους δύο γονείς του από Κορονοϊό appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: