TRAVEL

Γ. Βρούτσης: Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους του κόσμου

This post was originally published on this site

Τα 757,02 χιλιόμετρα του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 περιγράφηκαν διεξοδικά στη λαμπρή παρουσίαση του ΔΕΗ Διεθνή ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Παντερμαλής» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οικοδεσπότης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, που ετοίμασαν μία εντυπωσιακή παρουσίαση όλων των διαδρομών, των χορηγών και των Παράλληλων Δράσεων.

Στο πλευρό τους στάθηκαν ο πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο δήμαρχος Αθηναίων και ένθερμος υποστηρικτής της διοργάνωσης, Χάρης Δούκας, οι εκπρόσωποι της μεγάλη χορηγού ΔΕΗ, θεσμικοί φορείς, αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών που οι περιοχές τους εμπλέκονται στον Γύρο, όπως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακκαβάς, εκπρόσωποι όλων των Περιφερειών και των Δήμων όπου περνάει φέτος το πελοτόν των 120 αθλητών!

Από τις ωραιότερες στιγμές της Εκδήλωσης ήταν οι ομιλίες των δύο πρεσβευτών του Αγώνα, της αντιπεριφερειάρχη Αττικής Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Βασιλικής Μιλλούση που στηρίζει το εθελοντικό πρόγραμμα και του Παραολυπιονίκη μας ποδηλάτη Νίκου Παπαγγελή, που συγκίνησε με την κατάθεση ψυχής του για όσα του πρόσφερε ο αθλητισμός μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του που του στέρησε το ένα πόδι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αφού υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που κινητροδοτούν τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, όπως είναι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024 τόνισε: «Αν δούμε τον Γύρο Γαλλίας ή τον Γύρο Ιταλίας αντιλαμβανόμαστε τη δυναμική ενός αγωνιστικού ποδηλατικού Γύρου. Φιλοδοξούμε να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα. Γνωρίζουμε είναι δύσκολο, επίπονο και χρειάζεται συνέπεια και συστηματική δουλειά. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε όμως τους στόχους μας. Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας αναβαθμίζεται και στοχεύει στην κορυφή, θα γίνει ένα τεράστιο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός».

Τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση που για φέτος θα συνδεθεί με το εμβληματικό για το Ολυμπιακό Κίνημα Παναθηναϊκό Στάδιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος: «Είναι τιμητικό που ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε ένα μνημείο του αθλητισμού, όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι σημαντικό να βγάλει τον κόσμο έξω και να τονώσει το εθελοντικό κίνημα. Είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες θα το αγκαλιάσουν. Η ΕΟΕ στηρίζει τον Γύρο και θα είμαστε κοντά στους διοργανωτές για ό,τι χρειαστούν».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «Στις 19 Μαΐου, η καρδιά της ποδηλασίας θα χτυπήσει στην Αθήνα. Θέλουμε το ποδήλατο να γίνει αγγελιοφόρος κοινωνικής συμμετοχής, οικολογικής συνείδησης και να μπει πιο ενεργά στη ζωή μας και στη ζωή της πόλης. Γι’ αυτό και θα συνοδεύσουμε τον αγώνα με μία σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις, για να γίνει μέρος της καθημερινότητας κάθε πολίτη.βασικός θεσμικός συνδιοργανωτής του αγώνα».

Εκ μέρους του μεγάλου χορηγού και ονοματοδότη μίλησε η διευθύντρια Κλάδου Προβολής και Διαφήμισης, Κατερίνα Χρυσοπούλου: «Ο Όμιλος ΔΕΗ στηρίζει, για 3η χρονιά, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 και επιβεβαιώνει την δέσμευσή μας για την προώθηση όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και της βιώσιμης κινητικότητας. Στο πλαίσιο του στρατηγικού ενεργειακού μετασχηματισμού του με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΔΕΗ υποστηρίζει ενεργά, μέσα από μια σειρά δράσεων, το ποδήλατο και όλες τις εκδοχές του, ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας αλλά και πράσινης, αστικής μετακίνησης, με στόχο ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρίγκιπας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Bin Alwaleed AlSaud, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθλητισμού για Όλους (Sports for All Federation) υπό το Υπουργείο Αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία, που δήλωσε ενθουσιασμένος με την διοργάνωση και όσα ανέλυσαν οι αρμόδιοι του αγώνα

Το άνοιγμα της Παρουσίασης έκανε ο Πρόεδρος της Cycling Greece, Γιώργος Λεβεντάκης. O διευθυντής του Αγώνα Βλαδίμηρος Πέτσας ανέλυσε διεξοδικά τα 5 μοναδικά ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (ακολουθεί αναλυτικά το φιλμ του αγώνα).

Ο διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Ευθύνης της Cycling Greece Tάκης Ξουρής ανέλυσε το χορηγικό πρόγραμμα του αγώνα και αποκάλυψε τις φετινές φανέλες, ενώ ο Διευθυντής των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου έδωσε το στίγμα του Γύρου για τους πολίτες και την ανάδειξη του ποδηλάτου ως μέσου πράσινης μετακίνησης, άθλησης αλλά και ψυχαγωγίας.

Το άρθρο Γ. Βρούτσης: Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους του κόσμου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Γ. Βρούτσης: Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους του κόσμου

%d bloggers like this: