ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Παυλάκης: Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα – Πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός- Σταματάει μόνο με lockdown – ΒΙΝΤΕΟ

This post was originally published on this site

Ο ερευνητής γιατρός στς ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούργιος ιός.

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού πρέπει να θεωρείται καινούργιος ιός, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ερευνητής γιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. Ο κ. Παυλάκης μίλησε για τα αυξημένα κρούσματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παυλάκης προχώρησε σε ύστατη έκκληση να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, με αφορμή τα κορονοπάρτυ που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία είναι μέρη υπερμετάδοσης, όπως τόνισε. “Θα τα βρούμε μπροστά μας.”

Ο ερευνητής εξήγησε πως “η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα.” Διευκρίνισε, δε, πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού “μαχαίρι”.

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

“Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά”, επεσήμανε.

Τέλος, είπε ότι “πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.”

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι “τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα.”

The post Γιώργος Παυλάκης: Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα – Πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός- Σταματάει μόνο με lockdown – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

https://www.newsitamea.gr/

%d bloggers like this: