ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρέπει να βάζουμε φινόκιο στο φαγητό μας;

This post was originally published on this site

Διαφημίσεις

Γνωστό και ως μαραθόριζα, το φινόκιο είναι ένα άγνωστο σε πολλούς λαχανικό, που ήρθε η ώρα να μπει στην κουζίνα μας.

Είναι τραγανό, σούπερ αρωματικό και ταιριάζει πολύ στις σαλάτες, αλλά και σε πολλά ελληνικά πιάτα, σε ζυμαρικά, πίτες, φαγητά κατσαρόλας, ψάρια, ενώ συνδυάζεται επίσης με θαλασσινά και ψητά κρέατα. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και οι σπόροι του, οι οποίοι έχουν άρωμα γλυκάνισου. Στη Σικελία, μάλιστα, καταναλώνουν ωμές φέτες του έπειτα από το γεύμα, με σκοπό να καθαρίσουν το στόμα και την αναπνοή.

Διαφημίσεις

Το φινόκιο είναι ευεργετικό και εξαιρετικά υγιεινό και μπορεί να καταναλωθεί μετά το κυρίως γεύμα, καθώς βοηθά σημαντικά στην πέψη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες, οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι άκρως ενυδατικό, αφού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που φτάνει το 95%, ενώ περιέχει και φυλλικό οξύ, το οποίο χρειαζόμαστε σε επαρκείς ποσότητες, αφού βοηθά στην εκτέλεση πολλών από τις βασικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης και επιδιόρθωσης του DNA, της δημιουργίας ερυθρών αιμοσφαιρίων και επίσης βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας.

Όταν αγοράζετε φινόκιο, φροντίστε να έχει λαμπερό, καθαρό χρώμα χωρίς χτυπήματα και να είναι βαρύ, με τρυφερά φυλλαράκια. Καταναλώστε το φρέσκο για να λάβετε τις ιδιότητές του και το άρωμά του στο φουλ.

Clickatlife.gr

Διαφημίσεις

https://www.newsitamea.gr/category/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7/feed/%d bloggers like this: